Vijf maanden cel voor '20 euroman'

HILVERSUM De rechtbank Lelystad heeft de 30-jarige Hilversumse veelpleger veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor vier oplichtingszaken en een diefstal in onder meer Hilversum en Bussum. Twee weken geleden eiste de officier van justitie de Hilversummer, ook wel bekend als de '20 euroman', te plaatsen in een instelling voor stelselmatige daders.

De man is in het verleden vaker voor vermogensdelicten veroordeeld. De rechtbank wijkt van de eis af omdat niet duidelijk is of de eerdere opgelegde veroordelingen geheel ten uitvoering zijn gelegd.
De thuisloze Hilversummer maakte tussen september en november vorig jaar vier mensen in Hilversum en Bussum geld afhandig door middel van een babbeltruc. Hij benaderde de slachtoffers met de vraag of zij hem geld konden lenen voor onder meer een treinkaartje.

In alle vier gevallen belde hij aan met het verhaal dat hij nieuw in de buurt was, dat hij zichzelf had buitengesloten en geld nodig had voor de trein om de reservesleutels bij zijn familie op te halen. Of in Arnhem of in Alkmaar. In alle vier gevallen beloofde hij de slachtoffers het geld terug te zullen betalen, inclusief een bos bloemen.
Naast de vier oplichtingszaken is de Hilversummer ook veroordeeld voor het stelen van lege bierkratten bij de Jumbo in Maartensdijk.


Derde Dunkin' Donuts gaat woensdag open

hilversum Wie over de Groest fietst of wandelt, moet het al zijn opgevallen. De opening van Dunkin' Donuts in het Hilvertshof komt steeds dichterbij.

Woensdag 31 januari is de grote dag. Dan opent de derde vestiging in Nederland van de Amerikaanse winkelketen de deuren. De inrichting is volgens de nieuwste internationale huisstijlelementen vormgegeven. Dat maakte Dunkin’ Donuts, een van ‘s werelds toonaangevende coffee & baked goods merken, vandaag bekend. De winkel aan Groest wordt ’s morgens om 7.00 uur feestelijk geopend.

De eerste bezoeker die in de rij voor de winkel staat, krijgt de eer het lint door te knippen en de winkel officieel te openen.