Gymnasium van goed naar excellent

HILVERSUM Het gemeentelijk gymnasium aan de Vaartweg heeft de status van 'Excellente school' bereikt. Dat heeft de Inspectie van het Onderwijs maandag wereldkundig gemaakt.

Rector Sjoerd van den Berg nam de koffer met daarop duidelijk leesbaar 'Excellente school' vol trots in ontvangst. Helemaal als een verrassing kwam het predicaat niet. Vorig jaar kreeg het Hilversumse onderwijsinstituut al van de inspectie te horen dat zij tot een van de 24 vwo-scholen behoorde die als 'goed' werd beoordeeld. Nu is de school een stap hoger en mag het zich de komende drie jaar 'excellent' noemen.

In het rapport roemt de jury onder meer dat het gymnasium aandacht heeft voor de ontwikkeling van de leerling tot zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, nu en in de toekomstige samenleving. Tevens krijgt de school een schouderklop voor de organisatie.

Het gymnasium is niet de eerste school in Hilversum met dit predicaat. In 2017 kregen het Comenius College en de Gooise Praktijkschool te horen dat zij bij de top van Nederland horen.


Stadsdichter Grijsen draagt stokje over

HILVERSUM Zijn termijn zit erop. Twee jaar lang is Robert Grijsen stadsdichter geweest van Hilversum. Vanavond - donderdag 25 januari - draagt hij het stokje over.

Tijdens de Avond van de Poëzie in het Muziekcentrum van de Omroep neemt de eerste Hilversumse stadsdichter afscheid. In 2016 begon Grijsen aan dit avontuur. Als stadsdichter schreef hij jaarlijks acht gedichten naar aanleiding van actuele gebeurtenissen en droeg hij zijn poëzie voor bij gelegenheden, zoals de 4 meiherdenking. Op Twitter publiceerde hij regelmatig zogeheten 'poettweets', was hij te gast op diverse locaties onder het mom 'Dichter in de buurt' en is werk van hem lees- en zichtbaar, waaronder het gedacht 'Tijd aan onze kant' op de muur van de Prinsenhof.

Vanavond, tijdens de opening van de Week van de Poëzie, leest hij voor uit eigen werk. Daarnaast wordt zijn opvolger bekendgemaakt. Wie dat is, blijft tot dan geheim. Uit een persbericht blijkt dat het gaat om een nieuwe, jonge stadsdichter.