Elleke Boot geeft een workshop tegen uitstelgedrag.
Elleke Boot geeft een workshop tegen uitstelgedrag.

Vrijdag 26 januari

Open Podium Globe

19.30 uur | MCO

Maandelijks platform voor amateurs en professionele artiesten in Hilversum en omgeving. Globe biedt je de gelegenheid om podiumervaring op te doen. Bespeel je een instrument of wil je gewoon komen luisteren, hou je van klassiek, pop of jazz, kom dan genieten op de Heuvellaan 33. Toegang gratis.

'Vive PIAF!'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Voor de tweede maal bij ons Vive PIAF! wederom een bijzonder optreden. Nadja Filtzer en musici nemen je mee in de achtbaan van Piafs leven en chansons. Voorstelling begint om 20.15 uur

Zaterdag 27 januari

'Het Lortcher Syndroom'

20.00 uur | Museum Hilversum

'Zelden was het niveau van Hilversums toneel zo hoog en indrukwekkend als bij 'Het Lortcher Syndroom', aldus een van de recensies op de try-outs van dit intense stuk over de herinneringen van een dementerende componist. Te zien op 27 januari, 17 en 23 maart. Reserveren: gwendevisser@kpnmail.nl.

Zondag 28 januari

Rommelmarkt

10.00 uur | De Koepel

Zondag is er weer een rommelmarkt in de Koepel. Van 10.00 -15.00 uur kan men terecht voor een groot aanbod van prettig geprijsde spulletjes. Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a.

'Enkeltje Hollandia'

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Een zeer bijzondere voorstelling: 'Enkeltje Hollandia' van Nick Teunissen. In 1993 zingt hij zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes.

Dinsdag 30 januari

Bingo

14.00 uur | De Egelantier

Op dinsdag 30 januari organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke bingo voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194.

'Brothers & Brubeck'

20.15 uur | Raadhuis Hilversum

In het eerste Raadhuisconcert van 2018 staat het Feenbrothers Quartet op het podium van de Burgerzaal. Musici Feenbrothers Quartet: Paul van der Feen saxofoon, Mark van der Feen piano, Matthijs van der Feen drums, Clemens van der Feen contrabas.

Dinsdag 30 januari

Verkenningen Rozenkruis en Gnosis

20.00 uur | LRC Centrum

Tijdens acht bijeenkomsten gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering.

Donderdag 1 februari

Het Ombudsteam Hilversum

19.30 uur | Wijkcentrum St. Joseph

Heeft u een lopend conflict met de overheid, het energiebedrijf of woningcorporatie? Loopt u vast in het oerwoud van regels? Weet u niet waar u met uw probleem terecht kunt? Het Ombudsteam helpt. Spreekuur elke 1ste en 3de donderdag van de maand 19.30-20.30 uur, St. Joseph, Minckelersstraat 71.

Start lesserie gebruik Essentiële Olie

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Het CSC host verschillende masterclasses over het gebruik van Essentiële Olie voor je gezondheid, zowel emotioneel, fysiek als spiritueel. Per avond is er een thema waar dieper op ingegaan wordt. De 1e avond gaat over kinderen.

Vrijdag 2 februari

Vragenuurtje hormoontherapie voor mannen

13.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Viore verzorgt in samenwerking met Tergooi, een vragenuurtje over hormoontherapie bij prostaatkanker. Van 13.30 tot 14.30 uur is een deskundige van Tergooi aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis. Kijk voor meer info op www.viore.org.

Zaterdag 3 februari

Doorbreek je uitstelgedrag

9.15 uur | Ontwerpfabriekje

Stel je vervelende klusjes altijd uit? Ben je het zat om een vol hoofd te hebben van alles wat je uit hebt gesteld? Wil je je tijd nuttig besteden in plaats van het te verdoen aan uitstelgedrag? Bij deze workshop van Elleke Boot ga jij aan de slag met het doorbreken van je uitstelgewoontes. Na de workshop weet jij wat een gewoonte is en waarom mensen gewoontes hebben. Kijk ook op www.ellekeboot.nl.

Intieme Bach-cantate

16.30 uur | Grote Kerk

Zaterdag klinkt in de Grote Kerk de cantate 'Nur jedem das Seine'. Een mooie intieme cantate met Italiaanse invloeden van Johann Sebastian Bach. Vier solisten uit Vocaal Ensemble Quink zingen alle onderdelen van deze cantate. De toegang is vrij.

Zondag 4 februari

Dirk Scheele - popconcert 2+

15.00 uur | Theater Gooiland

De kinderpopster Dirk Scheele speelt zijn vrolijke popconcert 'Feest!!!' (2+) in Schouwburg Gooiland. Samen met een liveband speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes.

Woensdag 7 februari

Doe Het Niet Zelf avond

18.00 uur | Arendstraat 49

Bedoeld voor iedereen die ergens niet uitkomt en dat weet te vertalen in een praktische hulpvraag. Deelname is gratis. Neem zelf wat eten/drinken mee als bijdrage voor het gezamenlijk buffet. Vergeet niet laptop of materialen mee te nemen waar je graag mee werkt. Programma: 18.00 tot 19.00 uur binnenkomst en samen eten; 19.00 tot 19.30 uur inventariseren vraag en aanbod; 20.00 tot 22.00 uur werken voor elkaar. Aanmelden via www.doehetnietzelf.org