Overwegend droog, af en toe schijnt de zon

Woensdag stroomde zeer zachte maritiem subtropische lucht het Noordzeegebied binnen met een stevige zuidwestenwind. Woensdagavond passeerde het polaire front. Vanaf donderdag stroomt maritiem polaire lucht binnen met een iets lagere temperatuur. Zondag bereikt weer zachtere lucht onze omgeving aan de noordflank van een hogedrukgebied boven Frankrijk.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het droog met een mix van bewolking en af en toe zonneschijn. De westenwind neemt verder in kracht af. Het wordt ongeveer 7 graden. In de nacht naar zaterdag kan het onder een heldere lucht licht vriezen. Overdag schijnt nu en dan de zon. De temperatuur in de middag komt uit op 6 graden. Zondag trekt de zuidwestenwind iets aan. Het wordt met 10 à 11 graden weer zachter. Er is meer bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Trend na het weekeinde

Maandag neemt de kans op regen toe bij een stevige westenwind. Het wordt zo'n 10 graden. Vanaf dinsdag stroomt wederom maritiem polaire lucht het Noordzeegebied binnen en wordt het minder zacht. Eind van de week is het 4 à 5 graden. Het blijft waarschijnlijk wisselvallig.

Weetje

Woensdag was het met circa 13 graden een datumrecord. Het was daarmee een recordzachte 24e januari. Het oude record stond op 12.1 graden op 24 januari 1960. Het absolute record voor januari bedraagt 15.1 graden op 13 januari 1993 tijdens een vliegende storm. Hoge temperaturen worden in januari vrijwel altijd bereikt bij een stevige zuidwestenwind.