Opa Frans las voor en de leerlingen aten.
Opa Frans las voor en de leerlingen aten. Foto: Bastiaan Miché

Samen aan de ontbijttafel tijdens 'Ssst! de tijger slaapt'

hilversum Een bijzondere woensdagochtend voor alle 107 leerlingen van Jenaplanschool de Sterrenwachter in de Hilversumse Meent. Terwijl zij gezamenlijk aan het ontbijt zaten, werden zij voorgelezen door de opa van groep 3-leerling Ben, Frans Bartman.

Aanleiding was de Nationale Voorleesdagen. 'Ssst! de tijger slaapt' van auteur Britta Teckentrup was het boek waar Bartman uit voorlas. Het ontbijt was door de leerlingen zelf verzorgd.
Door middel van loting maakte ieder kind een ontbijtdoos voor een ander. Deze doos versierden zij als het lievelingsboek van de gever. "Hiermee benadrukken wij niet alleen het belang van lezen, een van de speerpunten van onze school, maar tevens de kracht van de gezamenlijkheid en de veilige sfeer die lezen en voorlezen met zich meebrengt", aldus directeur Peter Verbeke.
Ook burgemeester Pieter Broertjes moest woensdagochtend aan de bak. In de bibliotheek las hij voor uit hetzelfde boek aan 2- tot 4-jarigen. Zijn collega Frank Ossel van Wijdemeren las voor in de Loosdrechtse bibliotheek.