Pak tijdens de challenge vaker de bus.
Pak tijdens de challenge vaker de bus. Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe groene uitdaging in Hilversum gaat van start

HILVERSUM In het nieuwe jaar is het tijd voor een nieuwe duurzame uitdaging. Na de oproep in 2017 om met concrete ideeën te komen die moeten leiden tot CO2-reductie moet de 035 Footprint Challenge leiden tot een (nog) groener en gezonder Hilversum.

Zaterdag 3 februari is de eerste dag van deze nieuwe uitdaging. Veertig dagen lang werken de deelnemers aan het verkleinen van hun voetafdruk. Dit is niet hun letterlijke voetafdruk, maar hierbij gaat het over de impact van de levensstijl op het milieu door bijvoorbeeld energieverbruik, voeding en mobiliteit. "Eet vaker vegetarisch, zet apparaten vaker uit en maak vaker gebruik van de fiets of het openbaar vervoer", zijn de concrete voorbeelden. Deelnemers bepalen overigens zelf welke acties zij willen doen.

Wie meedoet aan dit initiatief, een idee van Joost Bennekers en Laura Moningka dat steun krijgt van Hilversum100, staat er niet alleen voor. Deelnemers kunnen rekenen op coaching. Dat kan per mail of via de speciale (offline) Footprint-community.

Volgende week donderdag 1 februari is de aftrap van deze duurzame actie. Tussen 19.30 en 21.30 uur houdt de organisatie in het raadhuis een zogeheten Footprint-quiz. Op speelse wijze komen de aanwezigen meer te weten over de voetafdruk en hoe zij met kleine acties een groot verschil kunnen maken. Meer gegevens zijn te vinden op www.footprintchallenge.nl/035/.