De McDonald's aan de Kerkstraat.
De McDonald's aan de Kerkstraat. Archieffoto: Bastiaan Miché

'Slachtoffer' homogeweld blijkt volgens politie juist dader

Nog altijd is onduidelijk wat er vrijdagavond plaatsvond in de McDonald's aan de Kerkstraat. Een onderzoek naar het ontstane tumult is gaande.

hilversum De man die vrijdagavond werd aangehouden voor het roepen van provocerende teksten en openbare dronkenschap, filmde meisjes in het restaurant en zoomde op hen in. Dat zegt een politiewoordvoerder naar aanleiding van de commotie die zaterdag op Facebook ontstond.

De uiteindelijk aangehouden man schreef dat hij na afloop van een vrijdagmiddagborrel nog even bij de Mac een burgertje wilde pakken. Aan de kassa zou hij zijn uitgescholden voor 'vieze nicht, vuile homo'. Daarna zou hij, terwijl hij dit filmde, in elkaar zijn geslagen. Vervolgens zou hij uren in de cel hebben gezeten en verplichtte de politie hem het filmpje te verwijderen. "Met proces-verbaal, blauw oog en kapotte tanden naar huis."

De man verwijderde zijn bericht met foto van zijn blauwe oog nadat de politie Hilversum - ook op Facebook - reageerde. Volgens de politie Hilversum zorgde juist de man zelf voor overlast in het restaurant. Hij zou stiekem meisjes filmen en is vervolgens de zaak uitgezet. Buiten werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Op het politiebureau zagen de agenten het filmpje op de telefoon waarop te zien was hoe hij twee vrouwen die voor hem in de rij stonden filmde en op hen inzoomde. Een mishandeling was niet te zien. De zaak is nog wel in onderzoek. Camerabeelden van de Mac worden nog bekeken.
De man wil zijn verhaal niet verder toelichten.