Internationale knallers te zien in De Kapel

hilversum Anastasia Kozlova (viool) en de Zwitserse pianiste Katja Avdeeva treden komende zaterdag op in De Kapel in Hilversum. Zij brengen het programma 'Love Matter(s)'. Aan bod komen werken van Strauss, Franck, Fine en Stravinsky.

Avdeeva treedt voor het eerst op in Nederland. Behalve pianiste is zij ook organisator en artistiek directeur van een internationaal festival en pianistenconcours in Basel, Zwitserland. Samen met Anastasia Kozlova, violiste, innovator en directeur van het Festival Gooisch Klassiek, vormt zij sinds kort een duo. Behalve in Nederland staan er optredens gepland in Zwitserland en Rusland.

De Kapel is gevestigd aan de 's-Gravelandseweg 144. Het concert begint zaterdag om 20.00 uur. De deuren gaan om 19.30 uur open. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via info@anastasiakozlova.com.


Beste korte documentaire in Filmtheater

hilversum Het met een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire bekroonde 'Snelwegkerk' van regisseur Elsbeth Fraanje is binnenkort te zien in Filmtheater Hilversum.

'Snelwegkerk' gaat over ontboezemingen en bekentenissen op een plek langs de Duitse snelweg. Hier staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes.
In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van alles op. De een bedankt voor een vette voetbalscore of fantastische seks. Anderen leggen er hun ziel bloot en schrijven openhartig over hun angsten of verlangens. "Ik zag een blauw bord langs de snelweg met naast de tekens van een tankstation en restaurant ook die van een kerk", vertelt Fraanje, afgestudeerd aan de HKU, faculteit KMT aan de Oude Amersfoortseweg Hilversum. "Een paar jaar later ging ik daarnaar op zoek en dat bleek meteen een heel interessante wereld."

Die wereld is vijf keer te zien in Filmtheater Hilversum: zaterdag 10, maandag 12, woensdag 14, zondag 18 en donderdag 22 februari. De tijden verschillen. Voor meer informatie en kaarten bestellen, zie www.filmtheaterhilversum.nl.