Altius was zaterdag de betere ploeg.
Altius was zaterdag de betere ploeg. Foto: Bastiaan Miché

Altius koploper na ruime en verdiende zege tegen FC Hilversum

hilversum In de altijd enerverende derby tussen Altius en Hilversum, tevens de topper in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, was het binnen een minuut al raak door een treffer van Bilal Bilal el Morabet. Altius won uiteindelijk verdiend met 4-1.

"Dat was zeker een lekker begin in de eerste wedstrijd na de winterstop", opent Altius-aanvoerder Arno Calis, die met zijn ploeg op doelsaldo nu lijstaanvoerder is in de 3e klasse C. "Door deze belangrijke overwinning houden we de regie in handen en lopen we nu niet achter de feiten aan.

Komende zaterdag treffen de oranjehemden Waterwijk, dat evenveel punten heeft als de Hilversumse ploeg, maar een minder doelsaldo. "We willen in Almere zeker winnen; in elk geval niet verliezen", aldus Calis. "Daarna staan er nog een paar lastige wedstrijden op het programma, allemaal clubs uit de top zes van de ranglijst. Daarna moeten we bekijken of er een periodekampioenschap in zit of liever nog: kampioen worden en direct promoveren."
De laatkomers bij de derby hadden pech. Zij misten drie doelpunten, want na de snelle openingstreffer van de thuisploeg maakte Hilversum vijf minuten later 1-1 door Maikel Thé. In de tiende minuut was het Ruben Bakker die na een voorzet van Stef Kaashoek met een wereldgoal de 2-1 noteerde.
Bakker was met treffer nummer vier 'the man of the match', opnieuw na een op maat gezette voorzet van Kaashoek. De wedstrijd was toen al gespeeld, want kort na rust scoorde Jordi Arp de verlossende 3-1. Hilversum geloofde er niet meer in. Calis: "Wij vonden het na de 4-1 ook wel prima met de lastige duels nog voor de boeg. Er kwamen nog wel wat kansen, maar meer ook niet."
Naast de overwinning nog meer goed nieuws voor Altius. Trainer Herman Wallenburg heeft zijn contract met de oranjehemden met één jaar verlengd.

In de tweede klasse won Victoria de derby uit bij Loosdrecht met 3-0. Een mooie opsteker na de winterstop, vindt ook Victoria-coach Stijn van 't Hooft. "Bijna twee maanden hebben we door afgelastingen geen competitiewedstrijd meer gespeeld. Wel oefenwedstrijden, maar competitievoetbal is van een andere orde. Daarbij is de derby tegen Loosdrecht bijzonder, aangezien we in competitieverband nog niet eerder tegen hen hebben gespeeld. Daarom was er wat spanning vooraf. Na deze overwinning gaan we met een goed gevoel zaterdag de strijd aan met Almere."
De thuiswedstrijd van komende zaterdag is belangrijk. FC Almere staat met een wedstrijd meer gespeeld slechts één punt achter Victoria. Maar Van 't Hooft waakt als geen ander voor ongecontroleerd optimisme.