NJJO onder leiding van Anton Goudsmit.
NJJO onder leiding van Anton Goudsmit.

Vrijdag 2 februari

Honderdste Seinconcert

20.15 uur | Kerkgebouw de Morgenster

De Serie Seinconcerten is toe aan een groots jubileumconcert n.a.v. het honderste concert! Rising star op viool Noa Wildschut, jazzviolist Tim Kliphuis met zijn trio en een burenensemble luisteren de feestavond op met muziek van o.a. Bach, Vivaldi en Tchaikovsky.

Hormoontherapie

13.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Op vrijdag 2 februari organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een vragenuurtje over hormoontherapie bij prostaatkanker. Van 13.30 tot 14.30 uur is een deskundige van Tergooi aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis. Kijk voor meer info op www.viore.org.

Zaterdag 3 februari

Doorbreek je uitstelgedrag

9.15 uur | Ontwerpfabriekje

Stel je vervelende klusjes altijd uit? Ben je het zat om een vol hoofd te hebben van alles wat je uit hebt gesteld? Wil je je tijd nuttig besteden in plaats van het te verdoen aan uitstelgedrag? Bij deze workshop ga jij aan de slag met het doorbreken van je uitstelgewoontes.

Intieme Bachcantate

16.30 uur | Grote Kerk

Op zaterdagmiddag 3 februari klinkt in de Grote Kerk te Hilversum de cantate 'Nur jedem das Seine'. Een mooie intieme cantate met Italiaanse invloeden van Johann Sebastian Bach. Vier solisten uit Vocaal Ensemble Quink zingen alle onderdelen van deze cantate. Aanvang 16.30 uur. De toegang is vrij.

Zondag 4 februari

Wandeling na verlies

11.00 uur | Brasserie Zonnestraal

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een boswandeling na verlies. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Graag even aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl.

Dirk Scheele - 'Feest!!!'

15.00 uur | Theater Gooiland

Op zondag 4 februari speelt kinderpopster Dirk Scheele zijn vrolijke popconcert 'Feest!!!' (2+) in Schouwburg Gooiland in Hilversum. Samen met een liveband speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes.

Dinsdag 6 februari

Meditatie - Maak tijd voor je hart

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Kom kennismaken met meditatie zoals dat in de afgelopen 2000 jaar in de christelijke traditie een plek heeft gehad. En ontdek de vele voordelen van meditatie. Maak kennis met ons centrum en met Tjitske die de meditaties begeleidt.

Woensdag 7 februari

Doe Het Niet Zelf avond

18.00 uur | HilverZon

Bedoeld voor iedereen die een praktische vraag heeft en er zelf niet uitkomt. Eerst samen eten, vervolgens samen werken. Locatie HilverZon, Arendstraat 49 Hilversum. Deelname is gratis. Neem zelf wat eten/drinken mee. Start 18.00 uur, eind 22.00 uur. Aanmelden en meer info via www.doehetnietzelf.org

Woensdag 7 februari

Antistresswandelen met Eilandcoaching

11.00 uur | Eilandcoaching

Eilandcoaching begeleidt veel mensen met stress en burn-out. Wil je werken aan je conditie en d.m.v. wandelen en oefeningen doen in de natuur tot rust komen en leren ontspannen? In februari starten we een antistresswandelgroep op de Zuiderheide. www.eilandcoaching.nl voor meer informatie.

Donderdag 8 februari

Groep voor nabestaanden

14.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Op 8 februari start er bij Viore weer een groep voor nabestaanden. De groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden. De zeven bijeenkomsten worden door gidsen van Viore begeleid. Van tevoren zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Aanmelden kan via programma@viore.org.

Zaterdag 10 februari

Doorbreek je telefoongewoontes

9.15 uur | Ontwerpfabriekje

Ben je het ook zo zat om de hele dag je telefoon te checken? Word je er gek van dat je altijd direct op elk berichtje reageert? Heeft je telefoon regie over jou, in plaats van jij de regie over je telefoon? Kom dan naar de workshop en verander stap voor stap je eigen gedrag.

Liefdesliederen

15.30 uur | De Kapel

'None but you' is een programma met liefdesliederen voor zang en gitaar. De sopraan Ruzanna Nahapetjan en gitarist Martin van Hees zingen en spelen liefdesliederen van Engelse, Russische en Spaanse componisten. Componisten zijn te allen tijde geïnspireerd door de liefde. Kaarten zijn te reserveren via r.nahapetjan@gmail.com of te koop bij de ingang van de Kapel.

Zaterdag 10 en zondag 11 februari

NJJO onder leiding van Anton Goudsmit

20.30 uur | Wisseloord Studio's

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een bigband van 20 muzikale toptalenten en wordt ook wel het 'Jong Oranje' van de jazz genoemd. Het orkest wordt eens in de twee jaar samengesteld uit Nederlandse muzikanten van maximaal 26 jaar. In dit tweede en afrondende jaar van de vijfde cyclus is opnieuw gitarist en componist Anton Goudsmit de artistiek leider en solist van het orkest en de componist van het repertoire. Zaterdag om 20.30 en zondag om 15.00 uur zijn er optredens in de Wisseloord Studio's. Kijk voor meer informatie op http://www.njjo.nl/agenda/.

Donderdag 15 februari

Cursus Italiaans voor beginners

20.45 uur | Ontwerpfabriekje

Bij ItalRosa leert u tijdens deze cursus in 12 lessen van 1,5 uur de basis van het Italiaans en beleeft u nog meer plezier aan uw vakantie. De groep is niet groter dan 10 personen. Vanaf de eerste les wordt u aangemoedigd in het Italiaans te spreken. Meer informatie en aanmelden kan via italrosa.nl.