Voorink maakt kans op dubbel bij verkiezing

hilversum Wethouder Floris Voorink maakt komende vrijdag bij de uitreiking van beste politicus van 2017 in Hilversum twee keer kans om politicus van het jaar te worden. Zowel bij de publieks- als de vakprijs behoort de VVD'er tot de drie genomineerden.

Voor de publieksprijs konden lezers van De Gooi en Eembode, die de verkiezing samen met Politiek Café Hilversum ieder jaar organiseert, de afgelopen twee weken stemmen. In totaal is er zo'n 600 keer gestemd. De drie genomineerden zijn naast Voorink titelverdediger Jerry Braaksma van Hart voor Hilversum en Annemarie den Daas van D66. Nog niet eerder tijdens deze verkiezing voor de zogenaamde Vrolijke Frans Awards wist een Democraat de top drie te bereiken.

Bij de vakprijs beoordelen de politici elkaar. Opvallend daarbij is dat de top drie er dit jaar duidelijk bovenuit steekt, aldus Aernoud Olde, die alle stemmen verzamelt. De top drie bestaat uit Hans Haselager van de PvdA, Jan de Wit van de ChristenUnie en dus Floris Voorink. "Bij de bespreking van de kwaliteiten wordt door meerdere raadsleden uitgesproken dat ze het betreuren dat er (net als bij de vorige verkiezingen) zo veel raadsleden al na een periode mee ophouden", meldt Olde. "De raadsleden hebben het gevoel dat tijdens de raadsperiode door de opgedane ervaring de kwaliteit van de inbreng van de individuele raadsleden flink gestegen is. Ervaring die nu weer wegvalt."

De uitreiking van de twee trofeeën is komende vrijdagavond rond 17.30 uur in Café035 aan de Groest.