Hilversum koopt grond De Lelie

hilversum Krijgt Hilversum-Zuid dan toch nog zijn zo gewenste buurtvoorziening? Het begint er - bijna een jaar na de dramatische brand in Wijkcentrum de Lelie - steeds meer op te lijken. Dinsdag is met de ondertekening van een intentieverklaring een eerste stap gezet.

De gemeente koopt de grond - al moet de gemeenteraad nog wel groen licht geven - voor 150.000 euro (pakweg een ton lager dan de taxatiewaarde) over van de Emmaus-Paulus Parochie. Wel moeten het bisdom en de gemeenteraad nog akkoord gaan. Die laatste groep bespreekt het voorstel begin maart.

Ook komt er een haalbaarheidsstudie naar de mogelijke functies van een nieuwe multifunctionele buurtvoorziening. Bij het onderzoek zijn Alberdingk Thijm Scholen (Paulusschool), Bink Kinderopvang, Versa Welzijn en bewoners (verenigd in de Stichting Buurt Post Zuid de Lelie) betrokken. De resultaten van het onderzoek moeten dit najaar bekend zijn. Het duurt dus even voordat de nieuwe buurtvoorziening er is. Tot dan vinden enkele activiteiten vanaf deze maand plaats in een tijdelijke locatie aan de Hilvertsweg.

15


Hilversummer (12) gewond na aanrijding

HILVERSUM Een 12-jarige jongen uit Hilversum is dinsdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Bosdrift.

Hij werd aangereden door een 85-jarige automobilist, ook uit Hilversum. Die verliet de uitrit bij de begraafplaats en zag de fietser over het hoofd. Het slachtoffer, die na de aanrijding naast de auto terechtkwam, liep een hoofdwond en een pijnlijke schouder op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets werd na de klapper enkele meters onder de auto meegesleurd.