Bestuur PvdA treedt af

hilversum Het door enkele leden zwaar bekritiseerde bestuur van de PvdA in Hilversum treedt komende maandag - tijdens een algemene ledenvergadering - af. Dat heeft voorzitter Willem Hendrikx inmiddels laten weten.

Aanleiding is de motie van wantrouwen die enkele prominente leden eind vorig jaar tegen het drie leden tellende bestuur (naast Hendrikx zijn dat secretaris Peter Hermans en penningmeester Inge Zielhorst) indienden. Reden was onvrede over de totstandkoming van de conceptkandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Het bestuur schorste toen de vergadering en de motie kwam niet ter sprake.
Het landelijk partijbestuur greep - op verzoek van het lokale bestuur - vervolgens in. Dig Istha (oud-wethouder Groningen en voormalig partijbestuur) en Fouad Sidali (wethouder Culemborg en voormalig partijbestuur) kregen het verzoek om met alle betrokkenen te praten en een analyse van de situatie te maken. Dat leidde tot een geheel nieuwe conceptkandidatenlijst die de leden begin dit jaar goedkeurden.

De motie zou echter bij de eerstvolgende ledenvergadering nog worden besproken. Die vindt komende maandagavond plaats. Het huidige bestuur zal aftreden en er komt een interim-bestuur tot na de verkiezingen, aldus Hendrikx. Dat interim-bestuur bestaat uit Istha en Sidali en nog drie lokalen. Wie die drie zijn wil Hendrikx niet zeggen. De leden moeten nog akkoord gaan met deze namen. In de maanden na de verkiezingen, als de rust weer wat moet zijn teruggekeerd, moet er een geheel nieuw lokaal bestuur komen.


Masterplan Philipshof komt later

HILVERSUM Hoe de nieuwe woonwijk eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wethouder Floris Voorink, verantwoordelijk voor de Philipslocatie, laat weten dat hij meer tijd nodig heeft om samen met Philipshof het masterplan goed in te vullen.

De raad heeft aangegeven bij Voorink nog wensen te hebben. Zij mist het percentage sociale woningbouw, de zichtlijnen van de stad naar de natuur en de hoeveelheid woningen in het plan. Dat heeft geleid tot extra overleg om een 'mooie nieuwe wijk te realiseren'.