Max (links) geniet van zijn donut.
Max (links) geniet van zijn donut. Foto's: Bastiaan Miché

Nachtje wachten op jaar lang gratis donuts 'best leuk om mee te maken'

Dunkin' Donuts Hilversum is open. Honderden mensen stonden woensdag in de rij om de verschillende smaken te zien en vooral te proeven.

hilversum "Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van donuts", vertelt Lucelle van de Berkt (45). Zij staat samen met haar dochter Floor Meijer (14) al urenlang vooraan in de rij om als één van de eerste honderd klanten de nieuwe vestiging van Dunkin' Donuts in het Hilvertshof binnen te komen om zo een jaar lang iedere week een doosje van zes gratis donuts te kunnen scoren. "We hebben hier in een tentje geslapen. Eigenlijk ging dat betrekkelijk makkelijk."

De allereerste bezoeker is Jordi Faber uit Almere. Hij stond dinsdagmiddag rond 15.00 uur al voor de deur. Met zes verschillende donuts en een beker koffie ('Daar was ik wel aan toe") verlaat hij het pand, dat zowel binnen als buiten het Hilvertshof een ingang heeft. "Dit is leuk om mee te maken. Ik heb een tijdje in Miami gewoond en daar haalde ik ook weleens een donut. Ik vind ze erg lekker."

Managing director Roberto Fava van Dunkin' Donuts Netherlands kijkt tevreden toe. Hij vertelt dat rond 23.30 uur - dus ruim zeven uur voor de opening - de eerste honderd gelukkigen al een kaartje voor gratis donuts hadden bemachtigd. Dat was ook wel de verwachting, al was er natuurlijk wel regen voorspeld. De verbouwing van de zaak heeft vier weken geduurd en is nagenoeg vlekkeloos verlopen. De datum van 31 januari is dan ook nooit in gevaar gekomen. Het terras voor de winkel moet nog wel even op zich laten wachten. Maar tot dan kunnen de liefhebbers prima binnen zitten.
Max is een van die klanten die binnen bij het raam - aan de andere kant staan nog tientallen mensen in de rij - van zijn Strawberry Valentine geniet voordat hij naar school moet. Gezien zijn vermoeide blik heeft hij daar weinig trek in.

Afbeelding
Afbeelding