Indira van 't Klooster.
Indira van 't Klooster. Foto: DAC

Indira van 't Klooster directeur Dudok Architectuur Centrum

hilversum Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) heeft volgens de betrokkenen een herkenbare plaats ingenomen in het culturele veld van Hilversum. Rondleidingen door het raadhuis, stadsgesprekken en evenementen als de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag bereikten een breed en geïnteresseerd publiek.

Nu de basis staat, is de stichting toe aan een nieuwe stap. De aanstelling van Indira van 't Klooster (1971) als directeur wordt gezien als verdere professionalisering van het DAC en aansluiting bij landelijke ruimtelijke thema's en erfgoedkwesties en het (inter)nationale architectuurdebat.
De in Hilversum woonachtige Van 't Klooster is geen onbekende in de regio. Zij was betrokken bij projecten voor Museum Hilversum en de Hilversumse Architectuur Prijs. Plannen voor een divers programma rondom erfgoed, architectuur, stedenbouw, landschap en media heeft Indira van 't Klooster legio. Ook zoekt zij een koppeling met het media-imago van Hilversum. "Dat kan nog wel een tandje scherper en creatiever", zegt zij. "Op 1 juni aanstaande is de laatste uitzending van realityshow 'Utopia'. 4500 uitzendingen aan de rand van onze mediastad en we merken er niks van. Terwijl het thema 'Utopia' een prachtig uitgangspunt is om de ambities voor de regio in bredere zin te verkennen."
De Dag van de Architectuur in juni is dan ook onder de noemer Utopia en het thema 'De ideale stad' zal in komende stadsgesprekken worden onderzocht.