De sopraan Ruzanna Nahapetjan.
De sopraan Ruzanna Nahapetjan.

Donderdag 8 februari

Groep voor nabestaanden

14.30 uur | Viore

Op 8 februari start er bij Viore weer een groep voor nabestaanden. De groep is bedoeld voor mensen van wie de partner is overleden. De zeven bijeenkomsten worden door gidsen van Viore begeleid. Van tevoren zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Aanmelden kan via programma@viore.org.

Zaterdag 10 februari

Doorbreek telefoongewoontes

9.15 uur | Ontwerpfabriekje

Ben je het ook zo zat om de hele dag je telefoon te checken? Word je er gek van dat je altijd direct op elk berichtje reageert? Heeft je telefoon regie over jou, in plaats van jij de regie over je telefoon? Kom dan naar de workshop en verander stap voor stap je eigen gedrag.

'None but you' liefdesliederen

15.30 uur | De Kapel

'None but you' is een programma met liefdesliederen voor zang en gitaar. Sopraan Ruzanna Nahapetjan en gitarist Martin van Hees zingen en spelen liefdesliederen van Engelse, Russische en Spaanse componisten. In deze liederen, waarin poëzie en muziek samenkomen in een magische samenklank, staat de liefde centraal. Kaarten zijn te reserveren via r.nahapetjan@gmail.com of te koop bij de ingang van de Kapel.

Valentijnsdisco

20.00 uur | De Koepel

Vanavond is er weer de grote Valentijnsdisco voor mensen met een handicap. Maar ook met een deel carnaval erbij. Voor jongens en meiden en alle andere swingliefhebbers is dit een leuke plaats in het Gooi waar men zelfstandig uit kan gaan. De muziek is van DJ David. Van 20.00-22.00 uur. Entree is 2 euro

Zaterdag 10 februari tot zondag 11 februari

NJJO o.l.v. Anton Goudsmit

20.30 uur | Wisseloord Studio's

Nationaal Jeugd Jazz Orkest en meestergitarist Anton Goudsmit, concert met live-opnames zaterdag 10 februari (20.30 uur) en zondag 11 februari (15.00 uur), Studio 1 van Wisseloord. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een bigband van 20 muzikale toptalenten en wordt ook wel het 'Jong Oranje van de Jazz' genoemd. Wilt u dit bijwonen? Eventueel met 10% korting op diner (10e) of lunch (11e) en/of rondleiding door de beroemde studio's? Mail: cees@imsagency.nl.

Zondag 11 februari

Dienst van religieuze idealen

11.00 uur | Soeficentrum

Het onderwerp van vandaag is: 'Een huis, een thuis, een tempel'. Vandaag is er een Informele dienst waarbij wij in een grote kring plaatsnemen. Simone Wils verzorgt in het pand aan de Oude Enghweg 19 zelf de muziek en zang. Na afloop ontmoeten wij u graag met een kopje koffie of thee. Kijk ook op www.soefi.nl.

Bingomiddag

14.00 uur | de Zoutkeet

Op zondag 11 februari is er weer een gezellige bingo voor alle liefhebbers, met lekkere hapjes. De bingo begint om 14.00 uur. Wijkcentrum de Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, Hilversum.

Woensdag 14 februari

Alzheimer Café

19.30 uur | De Koepel

Vanavond gaat het over verschillende vormen van dementie. Een geriater zal vanavond ingaan op de verschillende vormen van dementie waarbij geheugenproblemen een centrale plek innemen. Er is ruimte voor persoonlijke vragen.

Donderdag 15 februari

Italiaans voor beginners

20.45 uur | Ontwerpfabriekje

Bij ItalRosa leert u tijdens deze cursus in 12 lessen van 1,5 uur de basis van het Italiaans en beleeft u nog meer plezier aan uw vakantie. De groep is niet groter dan 10 personen. Vanaf de eerste les wordt u aangemoedigd in het Italiaans te spreken. Meer informatie en aanmelden kan via italrosa.nl.

Zaterdag 17 februari

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Riebeeck

In het Repair Café kun je je kapotte spullen laten repareren. Een enthousiast team vrijwilligers houdt op deze wijze reparatiekennis in stand. Kapotte spullen krijgen hierdoor een tweede leven en belanden niet meteen op de afvalberg. Voor een kop koffie en praatje met buurtgenoten ben je ook welkom.

Zondag 18 februari

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

In Wijkcentrum Lopes Dias is op zondag 18 februari weer een grote rommelmarkt. Voor goedkope spullen kunt u rondneuzen bij de vele verkopers. De markt is van 10.00-15.00 uur. Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, Hilversum.

Dinsdag 20 februari

Eenzaamheid, goed bekeken een zegen

20.00 uur | Centrum Hilversum

In deze bijeenkomst gaan we een aspect verkennen waar iedereen last van heeft: eenzaamheid. Deze bezinningsbijeenkomst bestaat uit zes gedeelten. - De eenzame boom - De ervaring van eenzaamheid - Hoe klinkt het woord 'alleen'? - Hoe smaakt het woord 'eenzaamheid'? - Vriendschap met eenzaamheid - De eenzaamheid van de ziel. De bezinning is vrij toegankelijk. Het begint stipt om 20.00 uur en is afgelopen rond 20.45 uur.

InnoTrans en omstreken

19.45 uur | De Riebeeck

Presentatie door Frans Blanker over de tweejaarlijkse vakbeurs InnoTrans in Berlijn die in 20 jaar met bijna 150.000 bezoekers uitgegroeid is tot 's werelds grootste beurs op het gebied van railvervoer. Blanker bezocht InnoTrans sinds 1998 regelmatig en laat een uitgebreid fotografisch verslag zien van zijn bezoeken aan de beurs. De bijeenkomst is een initiatief van de NVBS. Entree: € 2,50. Zie ook www.nvbs.com/gooi.