Hans Haselager 'eindelijk' de beste politicus

hilversum Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Hans Haselager heeft twee maanden voor zijn afscheid van de Hilversumse politiek dan toch eindelijk de trofee voor beste politicus van Hilversum in de wacht gesleept. De PvdA'er is volgens zijn collega's de beste en nam daarom de vakprijs in ontvangst.

Dat Haselager er dit keer met de trofee vandoor ging, kan rustig worden beschouwd als oeuvreprijs. Zo zag hij het zelf ook. "Ik waardeer dit enorm. Dit is een grote eer." Wethouder Floris Voorink eindigde als tweede in de verkiezing waarin politici elkaar beoordelen. Jan de Wit van de ChristenUnie werd derde. Overigens wisten die laatste twee in het verleden al eens de vakprijs te winnen.

Jerry Braaksma van Hart voor Hilversum was voor het tweede jaar op rij de beste volgens het publiek. Hij kreeg ook dit keer de meeste stemmen tijdens de twee weken durende onlineverkiezing. Voorink en Annemarie den Daas van D66 werden tweede en derde. Beide awards zijn een initiatief van De Gooi en Eembode en de Stichting Politiek Café Hilversum.

25


Hilversumse ernstig gewond na mishandeling

HILVERSUM Een 47-jarige Hilversumse is ernstig gewond geraakt nadat zij in haar woning meerdere keren was geslagen. Een 32-jarige Hilversummer, een bekende van het slachtoffer, is aangehouden.

De politie kwamen in actie in de nacht van maandag op dinsdag toen de vrouw ernstig gewond en buiten bewustzijn in een ziekenhuis was opgenomen. Ze bleek in haar woning door de man meerdere keren geslagen te zijn.