Scenes toont debuutfilms in bibliotheek

HILVERSUM Bibliotheek Hilversum, het Scenecs Internationaal Film Festival hebben de handen ineengeslagen. Een maandelijkse vertoning van een film van een debutant is de uitkomst van deze nieuwe samenwerking.

De films hebben telkens een ander thema. Maandag 12 februari wordt de eerste film vertoond in de theaterzaaal van de bibliotheek aan de 's-Gravelandseweg 55. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht trappen de twee organisaties af met een Franse filmkomedie over de liefde 'La familie BĂ©lier'. Om 20.00 uur gaat het licht uit in de zaal. De entree bedraagt 5 euro. Kaartjes zijn te reserveren via de website van de bibliotheek of bij de klantenservice.


Kijkdagen bij Van Zadelhoff

HILVERSUM Meer dan 3.000 kavels komen aan bod bij de nieuwe veiling van Van Zadelhoff. Zaterdag 10 en zondag 11 februari kunnen belangstellenden van 10.00 tot 17.00 uur alvast een kijkje komen nemen.

De uitgebreide kunst- en antiekveiling vindt plaats op zaterdag 18 februari. Komend weekeinde heeft het veilinghuis haar kijkdagen gepland. Belangstellenden zijn welkom in het onderkomen aan de Nieuwe Havenweg 53a. Alle artikelen zijn overigens ook online te zien.


Docu over Assange in Filmtheater

HILVERSUM De film 'Risk', waarin regisseur Laura Poitras jarenlang Julian Assange heeft gevolgd, draait dinsdag 13 februari in Filmtheater Hilversum. Dit is de maandelijkse film in de serie 'Movies that Matter' van Amnesty International.

Nico van Eijk, professor Media en Telecommunicatie Recht en directeur van het Instituut voor Informatierecht, spreekt na de documentaire over Wikileaks-oprichter Assange. Dit portret had in eerste instantie een positief document van een historisch figuur moeten zijn, maar dat verandert in een karakterstudie van een narcistische man. Vanaf 20.15 uur draait de film. Een entreekaartje kost 9 euro.