Weer brons Hilversumse powerlifster

HILVERSUM De Hilversumse powerlifster Christine Rebello verliet dit weekeinde het Nederlands kampioenschap voor masters opnieuw met een medaille. Net zoals in december bij het reguliere NK sleepte zij de bronzen plak in de wacht.

In haar eigen leeftijds- en gewichtsklasse (-52 kilo) was Rebello de beste. Nadat de organisatie alle klassementen had samengevoegd bleek de 45-jarige Hilversumse brons te hebben gewonnen. Tevreden blikt ze terug. In Rotterdam vestigde zij dit weekeinde twee persoonlijke records. Belangrijker nog is dat zij met haar eindtotaal van 292,5 kilo - het totaal van het bankdrukken, het squatten en het deadliften bij elkaar opgeteld - vijf kilo boven de EK- en WK-limiet zit.

Daarmee heeft Rebello haar doel gehaald. Haar inzet is om te mogen verschijnen als deelneemster op het Europees en wereldkampioenschap. "Nu nog een sponsor vinden", laat ze weten.


Steun Viore van Lakeland Foundation

hilversum Om een brochure en website te realiseren krijgt Viore, het centrum voor mensen met kanker, 2500 euro van de Lakeland Foundation. Het particuliere fonds maakt in totaal 25 kleinschalige projecten in Gooi en omstreken financieel mede mogelijk.

Viore is - van de in totaal 25 initiatieven - het enige Hilversumse project dat voor steun in aanmerking komt. Voor al deze projecten is 50.000 euro beschikbaar gesteld. Er waren deze keer meer aanvragen (70) dan ooit. De reddingsbrigade in Naarden krijgt met 4420 euro (voor basisopleiding lifeguards) het hoogste bedrag, gevolgd door het Vestingmuseum met 4000 euro voor de realisatie van een waterliniespel.

De Lakeland Foundation is een particulier fonds, opgericht door de familie Bekouw uit Laren, dat bijna dertig jaar door middel van financiƫle bijdragen kleinschalige projecten met een maatschappelijk nut in de regio helpt realiseren. De indieners van aanvragen voor ondersteuning hebben een non-profitdoelstelling en trachten bij voorkeur de uitvoering van het project mede door zelfwerkzaamheid tot stand te brengen.