Wandelen en snert in Pinetum

hilversum Eerst een mooie wandeling maken door de tuin van Benjamin Willem Blijdenstein en daarna een kopje snert nuttigen. Dat is wat Pinetum Blijdenstein zondag 18 februari in petto heeft voor belangstellenden.

Wie zin heeft in deze erwtensoepwandeling kan om 12.00 en 15.00 uur starten. De route door de botanische tuin aan de Van der Lindenlaan 125 voert door het negentiende-eeuwse leven van de stichter van het Pinetum. De wandeling duurt ongeveer een uur. Na afloop staat een kop snert met roggebrood en spek klaar. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen.


Optreden Ensemble Verso in de Kapel

hilversum De Kapel aan de 's-Gravelandseweg 144 is zaterdag weer het decor van een concert. Ensemble Verso treedt daar vanaf 15.30 uur op.

Matthijs Koene (panfluit) en Stefan Gerritsen (gitaar) vormen sinds 1997 een vast duo: Ensemble Verso. Zaterdag verzorgen zij het Kapelconcert. "Hun concerten vormen een coherent geheel waarin verrassende verbanden worden gelegd tussen bestaande klassieke werken en topstukken uit eigen repertoire", luidt de aankondiging

De zaal gaat om 15.00 uur open. Een kaartje kost 10 euro. Dat is inclusief een drankje na afloop. Tickets zijn te reserveren via koster@dekapel.nu.


George Clinton komt in juni naar de Vorstin

hilversum George Clinton komt opnieuw naar Hilversum. Dinsdag 26 juni verzorgt hij een concert in Podium de Vorstin.

In 2007 trad de uitvinder van de funk op tijdens Hilversum Alive. Elf jaar later keert hij terug naar de mediastad en krijgen Hilversummers eind juni opnieuw de kans zich over te geven aan zijn P-Funk. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Een kaartje voor het concert van deze muzikale grootheid kost 44,50 euro.