ROCtet speelt in MCO

hilversum ROCtet bestaat uit een aantal prominente strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest. Zondag 18 februari spelen de muzikanten 'Jonge Componisten' in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO).

Voor het komende familieconcert in het gebouw aan de Heuvellaan 33 neemt ROCtet, dat staat voor 'Radio strijk octet', jeugdwerken mee van Felix Mendelssohn en Dmitri Sjostakovitsj. Mendelssohn schreef zijn octet toen hij zestien jaar was. Toen had hij al diverse werken voor strijkorkest geschreven. Het was een cadeautje voor zijn vioolleraar. Sjostakovitsj was achttien toen hij zijn strijkoctet schreef.

Het optreden begint zondag om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 12.15 uur. Voordat de muzikanten beginnen te spelen, leidt Nanette Bakker de werken in. Wie bij dit optreden wil zijn, betaalt 19,50 euro voor een entreekaartje. Dat is inclusief een drankje na afloop van het concert in Muziekcafé Elling. Overigens kan iedereen die 18 jaar of jonger is gratis naar binnen. Reserveren kan via www.mcogebouw.nl.