Drie dagen lang de quiz 'Kent u Hilversum?
Drie dagen lang de quiz 'Kent u Hilversum?

Donderdag 15 februari

Italiaans voor beginners

20.45 uur | Ontwerpfabriekje

Bij ItalRosa leert u tijdens deze cursus in 12 lessen van 1,5 uur de basis van het Italiaans en beleeft u nog meer plezier aan uw vakantie. De groep is niet groter dan 10 personen. Vanaf de eerste les wordt u aangemoedigd in het Italiaans te spreken. Meer informatie en aanmelden kan via italrosa.nl

Vrijdag 16 februari

Wandeling Corversbos

14.00 uur | Restaurant Parc

Een sportieve en ontspannen activiteit, de maandelijkse HeiKracht-wandeling van ca 7,5 km. Iedereen is van harte welkom.

'Voor het Blok'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Vrijdag 16 februari, aanvang 20.15 uur, maakt Drie Maal Plankenkoorts de voorstelling 'Voor het Blok'. Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek en een kist vol attributen. Met gastspelers: Conny Verloop, Wim van den Ancker en Eugène Mennen. Reserveren: theaterkk@gmail.com of 06-54220108.

Zaterdag 17 februari

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Riebeeck

In het Repair Café kun je je kapotte spullen laten repareren. Een enthousiast team vrijwilligers houdt op deze wijze reparatiekennis in stand. Kapotte spullen krijgen hierdoor een tweede leven en belanden niet gelijk op de afvalberg. Voor een kop koffie en praatje met buurtgenoten ben je ook welkom.

Kapelconcert Ensemble Verso

15.30 uur | De Kapel

Al sinds 1997 vormen Matthijs Koene en Stefan Gerritsen een vast duo dat een heel eigen plek heeft verworven op de klassieke podia. Zij worden niet alleen geprezen om hun virtuositeit en geoliede samenspel, maar ook voor hun veelzijdige en avontuurlijke programmering. Toegang: € 10,-, inclusief drankje na afloop, samen met de musici. Kaarten: aan de zaal of reserveren via koster@dekapel.nu.

Zondag 18 februari

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

In Wijkcentrum Lopes Dias is op zondag 18 februari weer een grote rommelmarkt. Voor goedkope spullen kunt u rondneuzen bij de vele verkopers. De markt is van 10.00-15.00 uur. Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213.

Maandag 19 februari

Tai chi bij Viore

15.00 uur | Viore

Elke maandagmiddag (van 15.00 tot 16.00 uur) kunt u lessen tai chi volgen bij Viore. Een verantwoorde manier om te werken aan houding en evenwicht! Deelname kost 5 euro per keer. Voor informatie en aanmelden kunt u mailen naar programma@viore.org. Bellen kan ook: 035-685 35 32.

Dinsdag 20 februari

'Eenzaamheid, goed bekeken een zegen'

20.00 uur | Centrum Hilversum

In deze bijeenkomst gaan we een aspect verkennen waar iedereen last van heeft: eenzaamheid. Deze bijeenkomst bestaat uit zes gedeelten. - De eenzame boom - De ervaring van eenzaamheid - Hoe klinkt het woord 'alleen'? - Hoe smaakt het woord 'eenzaamheid'? - Vriendschap met eenzaamheid.

InnoTrans en omstreken

19.45 uur | De Riebeeck

Presentatie door Frans Blanker over de tweejaarlijkse vakbeurs InnoTrans in Berlijn die in 20 jaar is uitgegroeid tot 's werelds grootste beurs op het gebied van railvervoer. De bijeenkomst is een initiatief van de NVBS. Entree: € 2,50. Voor meer informatie, zie www.nvbs.com/gooi.

Woensdag 21 februari

Huidkanker

19.30 uur | Viore

Op woensdag 21 februari organiseert Viore, in samenwerking met Tergooi, een informatieavond over huidkanker. De presentatie wordt verzorgd door de heer Serge van Ruth, dermatoloog in Tergooi. Aanvang: 19.30 uur, toegang gratis. Aanmelden kan via programma@viore.org of via 035-6853532.

Donderdag 22 februari

'Music around the Fireplace'

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 23 februari tot zondag 25 februari

'Kent u Hilversum quiz'

18.00 uur | Alle wijken

Hart voor Hilversum organiseert van vrijdag 23 februari tot zondag 25 februari de 'Kent u Hilversum quiz'. Vragen die u door Hilversum brengen, de geschiedenis, het heden en de toekomst. Een leuk gezellig weekend vol met vragen, puzzels en opdrachten. Bel met 06-29560439 voor info en opgave.

Dinsdag 27 februari

Inloopochtend

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Een open gesprek organiseert zichzelf. Met elkaar in gesprek gaan schept altijd een levendige wisselwerking. Het motto: 'Schep ruimte voor de Ander, geef voorrang aan de Ziel'.

Bingo

14.00 uur | De Egelantier

Op dinsdag 27 februari organiseert de Trefpunt-soos een bingo. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier.

Ondernemen met focus

9.30 uur | Luno Kitchen

Dompel je onder in 'Focus'. Deze dag is voor beginnende ondernemers om ervoor te zorgen dat je een bloeiende onderneming op kunt zetten. Een dag om jezelf een boost te geven. Een aanzwengeling om de juiste richting op te gaan.