'Het zegt veel over de beleving dat er klaar-overs nodig zijn in de spits op het kruispunt Diependaalselaan/Eikbosserweg', luidt een voorbeeld.
'Het zegt veel over de beleving dat er klaar-overs nodig zijn in de spits op het kruispunt Diependaalselaan/Eikbosserweg', luidt een voorbeeld. Foto: Bastiaan Miché

'Inwoners meer zeggenschap geven bij herinrichting verkeersknelpunten'

Cijfers zeggen lang niet alles. De beleving van weggebruikers zegt ook veel over onveiligheid in het verkeer. Daar moet meer aandacht voor zijn.

hilversum Aan wie moet je de vraag stellen wat de meest onveilige verkeerssituaties zijn van Hilversum? Aan de gebruikers zelf, zo stelt het CDA. Dat heeft de partij de afgelopen weken dan ook gedaan. Vele Hilversummers reageerden. Deze inventarisatie leidde tot nieuwe inzichten en vooral tot het gevoel dat de inwoners meer zeggenschap moeten krijgen bij de herinrichting van de knelpunten.

Bekende knelpunten als de rotonde Diependaalselaan / Utrechtseweg en Utrechtseweg / Gijsbrecht van Amstelstraat kwamen hier eveneens naar boven. Deze staan al op het opgestelde lijstje van verkeerswethouder Floris Voorink. Hij maakte eind 2017 al bekend dat de gemeente deze twee kruispunten gaat aanpakken. Maar de inventarisatie leverde veel meer locaties op. Naast de top tien van de wethouder kaartten de ruim honderd respondenten nog eens 31 knelpunten aan.

Bij het maken van het eigen lijstje heeft de gemeente volgens het CDA geen rekening gehouden met de beleving van de weggebruikers. In het raadhuis zijn ze te veel afgegaan op cijfers, waaronder geregistreerde ongevallen en gemeten snelheden, terwijl de weggebruikers juist feilloos kunnen aangeven waar de knelpunten zitten. Hun praktijkkennis en de kennis van de deskundigen versterken elkaar, is de redenering.

Wat het CDA opvalt is dat inwoners veel plekken, verspreid over heel Hilversum, noemen die de laatste periode juist zijn aangepakt. Goed voorbeeld daarvan is het eiland dat vorig jaar is aangelegd op het kruispunt Langestraat / Neuweg. Volgens kandidaat-raadslid Evert Jan Kruijswijk Jansen geven de respondenten aan dat dit een onoverzichtelijk kruispunt is geworden voor fietsers. "Op het eiland kunnen de fietsers de verkeerslichten niet zien, waardoor het een gok is of je kunt oversteken", staat in het CDA-rapport.

Dat zo veel Hilversummers reageerden op de oproep via Facebook en dat er veel meer onveilige verkeerssituaties zijn binnen de gemeentegrenzen heeft niet tot verbazing geleid bij het CDA. Zij zien dit eerder als een onderstreping van een groot probleem. "Het is vooral een bevestiging van een vermoeden", zegt Kruijswijk Jansen over de zorgen die er in Hilversum zijn. "Ik ben blij met hoe massaal mensen gereageerd hebben. Dat geeft een gevoel van urgentie aan."

Donderdagavond overhandigden de christendemocraten hun rapport aan Voorink tijdens de commissie Verkeer en Beheer. Zij hopen dat de VVD'er diverse aanbevelingen wil overnemen. Dat inwoners meer betrokken worden bij het verbeteren van de veiligheid is een van de aanbevelingen. Dat leidt uiteindelijk tot duurzame oplossingen die het veiligheidsgevoel van de gebruikers vergroot, meent het CDA. "Burgers moeten actief worden geïnformeerd over preventieve maatregelen en gevraagd worden mee te denken en mee te werken bij het oplossen van veiligheidsvraagstukken", heeft de partij opgeschreven.