Laatste keer Roemeens Orkest in MCO

hilversum Het grote Roemeense orkest Mihai Scarlat komt voor het derde en laatste jaar naar het Muziekcentrum van de Omroep op de Heuvellaan. Dirigent Mihai Scarlat heeft besloten te stoppen met het leiden van het grootste Roemeense orkest in West-Europa.

Het orkest bestaat dit jaar 12,5 jaar en Scarlat zelf is vijftig jaar bassist. "We gaan er een prachtjaar van maken, met de mooiste concerten ooit", meldt hij in een persbericht. "Ik ben heel trots op mijn orkest en heb veel respect voor de musici. De orkestleden spelen mijn composities en arrangementen met echte passie, als echte Roemenen. Buiten Roemenië is er geen orkest te vinden dat op dit niveau speelt."

Kees van Oorschot, directeur van Globe, en zijn vrouw Els spelen mee in dit grote Roemeense orkest dat uit dertig professionele en semiprofessionele musici bestaat. "Onze gepassioneerde dirigent en artistiek leider Mihai Scarlat is dankzij zijn enorme kennis van het traditionele repertoire als geen ander in staat om de melodieën te arrangeren op een authentieke en zeer muzikale wijze. Het is werkelijk enorm jammer dat dit ons laatste jaar is. We gaan met ons concert op 4 maart in Studio 1 van het MCO onze passie nog één keer met het Hilversumse publiek delen."

Het concert is zondag 4 maart om 14.30 uur. Voor kaarten, zie http://www.mcogebouw.nl/agenda/ensemble-mihai-scarlat/ of aan de zaal.


Hoge werkdruk in de zorg

HILVERSUM De FNV houdt dinsdag 6 maart in het Vakbondshuis aan de Noorderweg 58 een bijeenkomst voor leden en belangstellenden over werken in de zorg.

Volgens FNV willen 40.000 medewerkers de zorg verlaten vanwege de hoge werkdruk en slechte werkomstandigheden.
FNV-bestuurder Maureen van der Pligt, nauw betrokken bij het overleg met werkgevers en overheden, spreekt vanaf 20.00 uur over kansen en bedreigingen in de zorg, over het overleg met werkgevers en overheden en over haar ervaringen met zorgaanbieders en de ambtelijke top in deze regio.
Aanmelden kan via GooiVechtstreek@vereniging.fnv.nl of bel 06-22971564.