Sint Vitus.
Sint Vitus.

Donderdag 22 februari

Music around the Fireplace

20:30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 23 februari

Kent u Hilversum quiz?

18:00 uur | Alle wijken

Hart voor Hilversum organiseert van vrijdag 23 februari tot zondag 25 februari de Kent u Hilversum quiz. Vragen die u door Hilversum brengen, de geschiedenis, het heden en de toekomst. Een leuk gezellig weekend vol met vragen, puzzels en opdrachten. Bel met 06-29560439 voor info en opgave.

Dinsdag 27 februari

Inloopochtend

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Een open gesprek organiseert zichzelf. Met elkaar in gesprek gaan schept altijd een levendige wisselwerking. Het motto: 'Schep ruimte voor de ander, geef voorrang aan de ziel'.

Bingo

14.00 uur | De Egelantier

Op dinsdag 27 februari organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke bingo voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum.

Ondernemen met focus

9.30 uur | Luno Kitchen

Dompel je onder in 'Focus'. Deze dag is speciaal voor beginnende ondernemers om ervoor te zorgen dat je een bloeiende onderneming op kunt zetten. Een dag om jezelf een boost te geven. Een aanzwengeling om de juiste richting op te gaan. Een moment om stil te staan bij wat je het liefst wilt doen.

Donderdag 1 maart

30 dagen gezonder!

GGD Gooi en Vechtstreek

Van ons gedrag is 95 procent gewoontegedrag. Als je dagelijks ontbijt, dan zit dat er lekker in. Minder gezond gedrag kan ook een gewoonte zijn. Het kan anders! In 30 dagen kun je een nieuwe 'gezonde' gewoonte creëren of breken met een oude gewoonte. Doe mee in maart! www.30dagengezonder.nl.

Zaterdag 3 maart

Seizoensstiltewandeling

11.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

In stilte genieten in de natuur. De seizoenen in de natuur maak je intensief mee door in de stilte op weg te gaan. Een gids begeleidt je door de stilte, zodat je niet alleen van buiten, maar ook van binnen stiller wordt.

Toegankelijk Politiek Debat

14.00 uur | st. Joseph

De LFB organiseert samen met Sherpa, MEE, de bibliotheek en de gemeente Hilversum op 3 maart van 14.00 tot 16.00 een politiek debat in St. Joseph. Het is een toegankelijk debat, iedereen kan meedoen. Het debat gaat over wonen, werken, veiligheid en meedoen in de gemeente.

Prinsessen Pyjama Party

17.30 uur | Elena Balletschool

Trek je favoriete pyjama aan en neem je allerliefste knuffel mee. Laat je betoveren door de magische verhalen die ze vertellen, doe mee met de leukste spelletjes, vul je buikje met overheerlijke cupcakes en dans mee op de leukste liedjes. Tickets € 15,- per kind. www.sprookjesprinsessen.nl.

Sixties & Soul

18.30 uur | St. Annagebouw

Sixties & Soul geeft altijd weer een fantastische sfeer. Deze avond met optredens van allroundcoverband JF PretenderS en soulzanger John Russell Jr.

Zondag 4 maart

Wandeling na verlies

11.00 uur | Brasserie Zonnestraal

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een boswandeling na verlies. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Graag even aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl.

Rommelmarkt

10.00 uur | De Koepel

Op zondag 4 maart is er weer een rommelmarkt in de Koepel. Van 10.00-15.00 uur kan men terecht voor een groot aanbod van prettig geprijsde spulletjes. Wijkcentrum de Koepel.

Leer salsa dansen in 1 dag

14.00 uur | Esencia

Heb je weinig tijd? Leer salsa dansen in 3 uur. Zondag 4 maart, aanvang 14.00 uur. Info: www.esencia.nl.

Martin Šimek ontmoet Pieter Broertjes

20.00 uur | Theater Kleintje Kunst

Zondag 4 maart, om 20.00 uur is Martin Šimek in gesprek met Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum. In de nieuwe reeks interviews 'Šimek ontmoet' treft hij zijn gasten in de setting van een theaterzaal. Reserveren noodzakelijk: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108.

Maandag 5 maart

Duurzaam verkiezingsdebat

19.30 uur | Aloysius College

Iedereen is voor duurzaamheid. Iedereen is welkom om een beeld te krijgen van de verschillen tussen de verduurzamingsplannen van de Hilversumse partijen, zoals over #vangaslos, de warmtetransitie en 'verplicht' verduurzamen. Alle Hilversumse partijen zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Woensdag 7 maart

Sint Vitus, schutspatroon van het Gooi

20.00 uur | Bibliotheek

In elke plaats in het Gooi staat een kerk die is gewijd aan Sint Vitus. Alleen Laren vormt een uitzondering. Wie was Sint Vitus, waaraan dankt hij zijn heiligheid en waarom wordt hij in het Gooi vereerd? Daarover vertelt historicus Pieter Hoogenraad in deze lezing in het kader van het Bijbelcafé.