Infocentrum HOV in 't Gooi vrijdag open

HILVERSUM In de Riebeeck Galerij aan de Oosterengweg 88 in Hilversum gaat vrijdag het Informatiecentrum HOV in 't Gooi open. Vanaf dat moment kunnen belanghebbenden en belangstellenden met al hun vragen over de veelbesproken busbaan op één punt terecht.

De komende jaren wordt de busverbinding tussen Huizen en Hilversum aangelegd. De werkzaamheden zorgen voor gedoe. Op de drukke Oosterengweg komt een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang voor automobilisten en fietsers. In Anna's Hoeve worden weg, spoor, fietspad en busbaan gebundeld en komt er een natuurbrug voor overstekend wild. De bouw start in de tweede helft van 2019. Tot die tijd wordt het werk voorbereid door in de omgeving van de Oosterengweg in Hilversum alvast het riool en de kabels en leidingen te verleggen. Dat werk is momenteel in volle gang. Het informatiecentrum is op woensdag- en vrijdagmiddag tussen 14.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek.


Judotalent (15) gaat naar NK

HILVERSUM De vijftienjarige Christiaan Hendriksen heeft zondag tijdens het District Kampioenschap (DK) van Midden-Nederland de derde plaats weten te bemachtigen en zich daarmee geplaatst voor het Nederlands kampioenschap op 10 maart.

Het judotalent uit Hilversum, dat door blessureleed in 2017 maar vier toernooien kon afwerken, heeft met deze prestatie laten zien de weg naar de top weer te hebben gevonden.


Vaarverbod op de plassen

loosdrecht Het Plassenschap Loosdrecht heeft gisteren een vaarverbod ingesteld voor de Loosdrechtse Plassen en omliggende vaarwegen.

"Door de vorst is op veel plekken inmiddels een dunne, gladde ijslaag ontstaan. Bij aanhoudende vorst kan de ijslaag zich ontwikkelen tot een mooie schaatsbaan. Maar dan moet het ijs natuurlijk niet stukgevaren worden door boten", meldt het Plassenschap. Het vaarverbod wordt bij dooi weer ingetrokken, luidt de verdere uitleg.