De tegenstanders bij het raadhuis.
De tegenstanders bij het raadhuis. Foto: Bastiaan Miché

Tegenstanders sloop theehuis voorlopig gerustgesteld

hilversum Geruststellende woorden van wethouder Floris Voorink voor de bewoners van Trompenberg die vrezen dat het voormalige theehuis aan de Regentesselaan verdwijnt. Er is nog geen vergunning verleend voor de plannen die de nieuwe eigenaar heeft met dit terrein en het is nog maar de vraag of die vergunning er komt.

Gewapend met een spandoek komen de bewoners deze week naar het raadhuis om hun zorgen te uiten over de sloop van het oude pandje en de daaropvolgende bouw van een megapand met vier verdiepingen en onder andere negen toiletten. Vanwege de grootte van het nieuwe onderkomen bestaat de angst dat het nieuwe gebouw straks meerdere bewoners telt, met als gevolg ook parkeeroverlast. Om het theehuis te redden van sloop is er een aanvraag gedaan om het pand de gemeentelijke monumentenstatus te geven.
Voorink laat weten dat het nieuwe plan momenteel wordt getoetst, maar het is aan de gemeente om hier - zeker met het oog op alle duidelijke zorgen vanuit de buurt - kritisch naar te kijken. "Negen wc's duidt wel heel erg op hoge nood of iets anders", vindt ook de wethouder.
Mooie woorden dus voor de bewoners, die zich een dag later alsnog kapot schrikken. Op de gemeentepagina's van deze krant staat onder het kopje 'Verleende vergunningen' ook de kap van twee bomen op het betreffende stukje grond. Dat blijkt een foutje van de gemeente. Regentesselaan 12 had onder het kopje 'Geweigerde vergunningen' moeten staan.