Blowverbod in buurt coffeeshop

hilversum De gemeente Hilversum neemt zo spoedig mogelijk maatregelen om de (parkeer)overlast rond coffeeshop Andorra te beperken. Een van de acties is het instellen van een blowverbod in de openbare ruimte rondom het pand aan de Schapenkamp.

Dat schrijft burgemeester Pieter Broertjes aan de gemeenteraad na overleg met de al langere tijd klagende buurtbewoners.
Verder komen er spoedig snelheidsdrempels in de Mgr. van de Weteringstraat en zal de politie regelmatig controleren. Daarnaast zet de coffeeshop, die recent is overgenomen, een steward in om permanent toezicht te houden in de directe omgeving. Doel is overlast voorkomen of snel te beperken door fout parkerende klanten van Andorra hierop aan te spreken. Daarnaast zet de gemeente boa's in. Zij mogen boetes uitdelen.
Tot slot moeten grote bloembakken het buiten de vakken parkeren van auto's tegengaan. Wanneer, hoeveel en waar die bakken komen, is niet duidelijk. Rond 1 mei worden de maatregelen geƫvalueerd.


Potloodventer uit Hilversum in Baarn betrapt

HILVERSUM Een 31-jarige inwoner van Hilversum is maandag aangehouden vanwege schennispleging. De politie heeft de man op heterdaad betrapt.

Agenten wisten de potloodventer op de Acacialaan - na een korte achtervolging - aan te houden. Het was geen toeval dat de politie hier aanwezig was, meldt het korps op de eigen website. "In verband met diverse recente meldingen van schennisplegingen in het noordelijk gedeelte van Baarn hield de politie in dit gebied verscherpt toezicht."
De Hilversummer zit vast voor nader verhoor. De recherche zet het onderzoek naar de diverse meldingen voort.