Jaeger en Broertjes tijdens de onthulling.
Jaeger en Broertjes tijdens de onthulling. Foto's: Bastiaan Miché

Interactieve, straks zes kilometer lange, route in eeuw oude mediastad

Hilversum is een nieuwe attractie rijker. Onder grote belangstelling opende wethouder Wimar Jaeger dinsdag de Media Mile.

hilversum Het was geen toeval dat het feestje dinsdagmiddag in de sneeuw - pal voor Beeld en Geluid - plaatsvond. Immers, precies honderd jaar geleden vestigde de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) zich in Hilversum.

Jaeger onthulde - samen met burgemeester Broertjes - een van de Media Mile-zuilen (met daarin een ouderwetse zwart-wittelevisie) die samen een interactieve mediaroute door Hilversum vormen. De onthulling werd voorafgegaan door een klassiek Polygoonjournaal.
In zijn korte toespraak benadrukte de wethouder hoe bijzonder deze Media Mile voor Hilversum is. "Met de Media Mile is Hilversum een mooie, nieuwe attractie rijker voor jong en oud. Niet alleen omarmt deze route de rijke historie van Hilversum als mediastad, ook laat het door het gebruik van vooruitstrevende technologieën zien hoe de mediastad nog steeds volop in ontwikkeling is. Naast een gevoel van nostalgie roept de Media Mile dan ook een gevoel van trots op."
De route van de Media Mile loopt tussen Beeld en Geluid op het Media Park via het centrum naar het Stationsplein in Hilversum en is aangegeven door gele 'milestones'. De komende maanden zal deze route, die voert langs belangrijke mediahotspots, verder uitgebreid worden. Zo groeit de Media Mile uit tot een zes kilometer lange route waar verleden, heden en toekomst moeten samenkomen.
Met de gratis te downloaden Media Mile-app moet de mile op interactieve wijze tot leven komen. Zo is bijvoorbeeld de oude televisietoren van Hilversum op de smartphone te zien, wordt de rode loper uitgerold bij poppodium de Vorstin en kan men op de foto met een speciaal ontworpen Gouden Televizierring.

Een van de Media Mile-zuilen.