Debat voor jongeren in Santbergen

hilversum Aan debatten geen gebrek tijdens deze verkiezingscampagne. Deze week volgen bijvoorbeeld nog het ondernemersdebat in Beeld en Geluid (dinsdag 13 maart) en vanavond (donderdag 8 maart) draait het in Theater Santbergen vooral om jongeren.

Lokale politici en vertegenwoordigers van scholen gaan met elkaar in debat in het pand aan de Noorderweg 2. Zoals gebruikelijk gaan de sprekers in op stellingen die deze keer geënt zijn op wat jongeren belangrijk vinden. Jong035, het politieke jongerenplatform, heeft de organisatorische touwtjes in handen van dit debat, dat geleid wordt door Ruud Bochardt, onder meer bekend van GooiTV. Om 19.30 uur begint dit politieke evenement. Zo rond 21.00 uur moet het laatste woord gezegd worden. Daarna is er nog livemuziek in het theater.


De Kapel verzorgt grote boekenbeurs

hilversum Een mooi boek kopen voor een prikkie? Het kan zaterdag 10 maart tijdens de boekenbeurs van De Kapel.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen boekliefhebbers terecht bij De Kapel aan de 's-Gravelandseweg 144. Naast boeken kunnen de bezoekers hier ook strips, tijdschriften, platen, cd's, dvd's, spellen en puzzels kopen. De opbrengst komt ten goede aan de stiltetuin die de Hilversummers willen gaan realiseren.


Lezing over wilde bij in de bibliotheek

hilversum Lucas Knittel van Naturalis houdt zaterdag 10 maart een lezing over de rijkdom van de natuur. Dat doet hij in Bibliotheek Hilversum in het kader van de Boekenweek.

'De natuur, daar hoor jij bij' is het thema van de Boekenweek. In zijn lezing, die duurt van 13.30 tot 15.30 uur, besteedt Knittel veel aandacht aan de wilde bij. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekhilversum.nl of bij de klantenservice in de bieb aan de 's-Gravelandseweg.