Vier mensen In Between Places nog op zoek

HILVERSUM Vier bewoners die vorig jaar rond deze tijd via het project In Between Places voor één jaar een woning in het complex aan de Hilversumse Brinklaan kregen, hebben eind deze maand geen vervangende woonruimte. Het gaat in alle gevallen om eenpersoonshuishoudens.

Dat schrijft wethouder Willem van der Spek van Wonen. Alle huishoudens met kinderen hebben wel een vervangende woning. Dat is onder andere te danken doordat zij in sommige gevallen nu toch - en dat was vooraf niet de bedoeling - de voorkeur kregen bij het toewijzen van een woning. Overigens, aldus de wethouder, hebben sommigen van die vier wel kamerbewoning aangeboden gekregen, maar nee gezegd.
Het woonproject werd vorig jaar met veel optimisme gepresenteerd. Van de 45 appartementen in het nieuwe gebouw aan de Brinklaan waren er 22 voor bewoners/gezinnen die na veel gedoe in hun tijdelijke onderkomen hun leven zo weer wat meer op de rit konden krijgen om in alle rust op zoek te gaan naar een vast onderkomen.
Maar de afgelopen weken was het hommeles doordat veel bewoners geen vaste woning konden vinden. Van der Spek, die samen met directeur-bestuurder Harro Zanting van Dudok Wonen met de bewoners sprak, meldt dat een evaluatie aanstaande is. Er staat namelijk alweer een nieuwe groep tijdelijke bewoners klaar.


Slooplocatie als stemlokaal op stembiljet

hilversum Stemmen kan woensdag 21 maart in Hilversum op 43 verschillende locaties. Dat kan bijvoorbeeld in Museum Hilversum en in de container van Live Hilversum op het Stationsplein en zou volgens de gemeente ook hebben gekund op een slooplocatie.

Het blijkt een foutje te zijn op het stembiljet dat omwonenden van de Huygensstraat eind vorige week in de bus kregen. Daarop staat dat de bewoners naar het stemlokaal aan de Huygensstraat 35 kunnen. Dat wordt lastig, aangezien de sloophamer inmiddels door het pand van de Sterrenschool is gegaan. Op deze plek verrijst een nieuw schoolgebouw. Dat is inmiddels ook duidelijk bij de gemeente. Die verwijst de bewoners, ook op de website, naar het stemlokaal op de Jan Blankenlaan 8.