Beveiliging voor de Mac.
Beveiliging voor de Mac. Archieffoto: Bastiaan Miché

'Valse aangifte is kwalijk'

HILVERSUM Zestig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf voor mishandeling, bedreiging en het doen van valse aangifte bij de McDonald's aan de Kerkstraat in Hilversum. Dat is de straf die een 27-jarige vrouw uit Weesp deze week kreeg van de rechtbank.

Op 2 september 2016 trof personeel van het Hilversumse fastfoodrestaurant de vrouw bewusteloos en met een bebloed hoofd aan. Vervolgens werd ze opgevangen, in het ziekenhuis behandeld en deed ze aangifte bij de politie. Op Facebook deed ze haar verhaal.
Volgens haar had een man haar met een stalen buis op haar hoofd geslagen en was zij door drie meisjes mishandeld. Vervolgens bleek echter dat de vrouw niet het slachtoffer van mishandeling was. Er was geen man in de damestoiletten is geweest. Wel is op camerabeelden te zien hoe de vrouw zelf begint met geweldplegingen tegen een van de drie meisjes. Dat meisje vecht terug, wat het letsel bij de vrouw uit Weesp verklaart.
Verder heeft de vrouw het meisje bedreigd. De Weespse heeft volgens het Openbaar Ministerie het volgende gezegd: "Hier kom je niet levend uit. Mijn vrienden staan buiten te wachten." Daarmee is zij volgens het OM verantwoordelijk voor de mishandeling én voor het doen van valse aangifte.
De officier van justitie hekelde haar opstelling. "Niet alleen het personeel van de McDonald's is zand in de ogen gestrooid, dat geldt ook voor de hulpverleners, de politie en de pers", zei hij. Hij maakte ook melding van het feit dat het fastfoodrestaurant naar aanleiding van het incident extra beveiliging heeft ingeschakeld tijdens uitgaansavonden. "Dat de verdachte zich dan ook nog op internet als slachtoffer profileert, is bijzonder kwalijk."
Op Facebook blijft de vrouw bij haar oude verhaal.