Fotograficabeurs in Dudok Arena.
Fotograficabeurs in Dudok Arena.

Vrijdag 9 maart

Landelijke Talentenjacht

21.30 uur | Café Zuid

Landelijke Talentenjacht 'Winter Star' bij 2 locaties in deze regio. Locaties: Café Zuid Hilversum en Wapen van Diemen.

Zorgvrijwilligers

9.30 uur | Hospice Kajan

Hospice Kajan zoekt zorgvrijwilligers. Voor een helpende hand bij het in en uit bed gaan, douchen, eten en drinken of voor volledige verzorging op bed. Maar ook voor een luisterend oor of een gesprek. Geïnteresseerd? Kom vrijdag 9 maart (9.30-16.00 uur) tijdens NLdoet langs voor een kennismaking.

Zaterdag 10 maart

Italiaans voor beginners

10.30 uur | Ontwerpfabriekje

Deze cursus Italiaans A1-2 is een vervolg op de absolute beginnerscursus A1-1. Heeft u al een kleine beetje kennis van de Italiaanse taal qua grammatica en kunt u zich qua spreekvaardigheid al een beetje verstaanbaar maken dan bent u più che benvenuto. U kunt nog instromen vanaf les 3 (10 maart).

Boeketiek

10.00 uur | De Kapel

Boekenbeurs met vele goed boeken, cd's, dvd's, spellen en puzzels. Ook is er een restaurant met zelfgebakken lekkers.

Leliedisco

20.00 uur | De Koepel

Alweer de grote Leliedisco voor mensen met een handicap. Voor jongens en meiden en andere swingliefhebber, is dit een leuke plaats in het Gooi waar men zelfstandig uit kan gaan. De swingende muziek is van DJ DAVID. Het is van 20.00 - 22.00 uur, en de entree is 2.00 euro. Info: gbos@versawelzijn.

Zondag 11 maart

Universele Eredienst

11.00 uur | Soeficentrum

Op de Oude Enghweg 19 vindt u ons Centrum voor Universeel Soefisme. Iedereen met of zonder kerkelijke achtergrond is hier van harte welkom, juist om de universele wijsheid te vinden. Soefi betekent 'wijsheid'. Het onderwerp is: 'Jij bent mijn andere ik'. Na afloop welkom voor koffie of thee.

Bingomiddag

14.00 uur | de Zoutkeet

Op zondag 11 maart is er weer een bingo voor alle liefhebbers. Met lekkere hapjes. De bingo begint om 14.00 uur. Wijkcentrum de Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, Hilversum.

Fotografica Beurs

11.00 uur | Dudok Arena

Onder fotografica wordt in brede zin verstaan: verzamelobjecten met betrekking tot de fotografie; voornamelijk analoog, maar inmiddels ook digitale objecten. Camera's, accessoires, foto's, boeken, et cetera. Entree 5 euro, vanaf 11.00 uur. Parkeren gratis.

Gluren bij Buren Hilversum

12.00 uur | Alle wijken van Hilversum

Op zondag 11 maart 2018 kan er gegluurd worden in alle wijken van Hilversum! Gluren bij de Buren is het meest bruisende huiskamerfestival van heel Nederland. Lokale podiumkunstenaars maken een waar podium van de deelnemende huiskamers: de bank is de tribune - het vloerkleed het podium.

Stadsverlichting

19.45 uur | 't Luye Gat

Iedere tweede zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013.

Expositie foto's en beelden

Regenboogkerk

Expositie van verstilde foto's van Hazel Ling en klassiekmoderne beelden in klei en brons van Hetty Kok. De tentoonstelling loopt tot en met 3 april 2018. Openingstijden zijn zondag van 11.15 - 12.30 uur en dinsdag van 10.00 - 12.00 uur.

Maandag 12 maart

Hulp nodig bij thuis wonen met dementie?

19.30 uur | Lopes Dias

Tijdens deze bijeenkomsten maakt u kennis met het gebruik van het gratis hulpmiddel De Keuzehulp. Tevens wordt informatie gegeven over de DemenTheek in de regio. Beide bieden u praktische ondersteuning. Mantelzorgers en professionals welkom. Er zijn diverse bijeenkomsten. Geen inschrijving nodig.

Dinsdag 13 maart

Senioren in debat met politiek

14.00 uur | Regenboogkerk

In het kader van de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart a.s organiseren de gezamenlijke ouderenbonden in Hilversum, KBO, PCOB en SENVER, voor alle belangstellende ouderen een debat met een groot aantal politieke partijen in Hilversum over het ouderenbeleid in hun verkiezingsprogramma.

Meditatie & mindfulness

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Maak eens tijd voor je hart met meditatie. Een prachtig middel om het denken tot rust te brengen! Geeft ontspanning en verdieping in contact met jezelf en door jezelf te verbinden aan iets wat groter is dan jezelf.

Woensdag 14 maart

Alzheimer Café

19.30 uur | Wijkcentrum De Koepel

Vanavond gaat het over intimiteit. Dementie maakt een relatie minder gelijkwaardig. De partner wordt steeds meer de verzorger. Hoe kun je je hiermee staande houden ? Er is ruimte voor persoonlijke vragen. Van 19.30-21.00 uur en de toegang is gratis.

Wereldverbeteraar

19.30 uur | Infoschuur 't Gooi GNR

Eerste lezing in reeks van vier over 'Kunstenaarsdorpen & Wereldverbeteraars'. Info op www.volksuniversiteithetgooi.nl/ informatief. Per losse avond zijn de kosten 17,50.