Corporaties: 'Politiek maakt geen keuzes'

hilversum Het realiseren van meer sociale woningbouw stokt omdat de politiek geen keuzes maakt. Dat stellen de drie Hilversumse woningcorporaties in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Het Gooi en Omstreken, Dudok Wonen en de Alliantie geven aan dat zij voldoende capaciteit hebben om te investeren. Echter, medewerking van de gemeente ontbreekt. Tevens zeggen zij dat er genoeg locaties zijn in Hilversum waar sociale woningbouw kan komen, zoals het circusterrein, het Philips-complex en diverse locaties in de spoorzone en Noord. Gebrek aan politiek draagvlak is het grote knelpunt en daardoor droogt de actieve planvoorraad nu op. In de prestatieafspraken is overeengekomen te werken met een actieve planvoorraad van 1.600 woningen. Dat zijn er nu maar 1.000.

2


Primeur Hilversum met beroepshavo

hilversum Villa Heideheuvel op het Media Park is de thuishaven van de eerste beroepshavo in Nederland. In het nieuwe schooljaar verwacht MBO College Hilversum dat 50 tot 75 studenten aan de slag gaan met de tweejarige opleiding.

Hilversum heeft met deze nieuwe en meer praktijkgerichte opleiding een Nederlandse primeur te pakken. Het onderwijsinstituut werkt samen met diverse bedrijven, waaronder NEP, United en Tergooi, zodat studenten straks makkelijker kunnen doorstromen in de media-, ict-, ontwerp- en creatieve sector. Ook de gemeente draagt een steentje bij. "De beroepshavo sluit aan op een behoefte van de jeugd, maar ook op de actuele vraag van het bedrijfsleven in de regio", legt wethouder Wimar Jaeger uit.

9