Bert Bos:
Bert Bos: "Nu hebben we een veel betere presentatie." Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe zaak kleiner en vooral knusser

hilversum De zaak was vanwege een grondige opknapbeurt anderhalve week dicht, maar inmiddels is het vernieuwde en gezellig ogende Bakker Bos aan de Gijsbrecht van Amstelstraat weer open. "Alles is nieuw, behalve de dames", lacht eigenaar Bert Bos.

De brood- en banketbakker is gevestigd in Maartensdijk (sinds 1953) en Den Dolder en nu ook alweer bijna twintig jaar in Hilversum. Toch is het pas de eerste keer - door verschillende redenen - dat de bakkerij aan de Gijsbrecht een flinke beurt heeft gehad. De 52-jarige Bos is er blij mee, net als de vaste en hechte groep medewerkers overigens. Zo is het contact met de klant veel directer en daarmee fijner. "In de oude winkel gebeurde aan de voorkant niets", zegt Bos. "Er stonden veel toonbanken waar we niets mee konden. Nu hebben we een veel betere presentatie. Het is wel kleiner, maar een stuk gezelliger. En de klant ziet meer producten. Die kunnen we beter presenteren."

De eerste reacties van klanten zijn dan ook positief, blijkt tijdens een bezoek. Een vrouw die iedere week komt, ziet nu pas voor het eerst de oven. "Ja, het is mooi geworden: lekker knus en overzichtelijk", vindt ook zij. "Ook de kwaliteit is goed. Dat was altijd al zo. Je krijgt hier gezond en 'compact' brood. En ik heb hier nog mijn bruiloftstaart besteld."
Het is sowieso een feestjaar voor Bakker Bos. De zaak bestaat namelijk 65 jaar. Er komen nog wel acties dit jaar, maar wat precies is nog onduidelijk. Wel denkt Bos, alweer de derde generatie, aan het organiseren van workshops brood bakken. Die vinden dan wel plaats in Maartensdijk, waarschijnlijk ergens in het najaar.

Bakker Bos is gevestigd aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 264 in Hilversum. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.bakkerbos.com.