Zaterdag repeteerden de toneelspelers onder leiding van Thomas Boerma (linksachter) nog in de Paulusschool.
Zaterdag repeteerden de toneelspelers onder leiding van Thomas Boerma (linksachter) nog in de Paulusschool. Foto: Kindertoneel De Lelie

Kindertoneel de Lelie even een 'vervallen tennisvereniging'

Repeteren gebeurt in de Paulusschool en optreden doen ze nu in het pand van het gymnasium. Zaterdag treedt het kindertoneel daar op.

hilversum Hun eigen onderkomen is sinds vorig jaar 22 maart niet meer beschikbaar. Dat weerhoudt Kindertoneel de Lelie er niet van om aan nieuwe producties te werken. Zaterdag 17 maart is niet de Lelie, maar het Gemeentelijk Gymnasium aan de Badhuislaan 10a vanaf 19.00 uur het decor van hun voorstelling 'Gravel'.

Begin oktober zijn de kinderen al begonnen met de repetities. In de afgelopen maanden is hard toegewerkt naar de uitvoering van komende zaterdag. Naast de (groot)ouders en belangstellenden uit de buurt is wethouder Eric van der Want zaterdag ook van de partij in het Gemeentelijk Gymnasium.

Het toneelstuk gaat over een vervallen tennisclub genaamd Gravel. De leden voelen zich gemoedelijk. In ontspannen sfeer slaan zij een balletje. Dat verandert van de ene op de andere dag. Ineens staan er landmeters op het complex en blijkt het voortbestaan van de vereniging in het geding te komen, zo laat Thomas Boerma van de kindertoneelclub weten.
Al vijftien jaar lang begeleidt hij de kinderen. Sinds afgelopen oktober zijn er twee groepen: van acht tot en met twaalf jaar en van dertien tot en met zeventien jaar. De laatste jaren kan Boerma rekenen op de ondersteuning van twee oud-spelers van de groep. De club werkt met een minimaal budget en veel creativiteit. Het gaat om laagdrempelige toneellessen voor kinderen die voornamelijk uit de Bloemenbuurt komen. "De laagdrempeligheid van de toneelgroep betekent dat iedereen welkom is. Dat houdt in dat zij bijvoorbeeld werken met kinderen met lichamelijke beperkingen of kinderen met een 'rugzakje'", zo vertelt kinderwerkster van Versa Welzijn Kati Lipusz.