Run Bike Run dit keer door Spanderswoud

hilversum Op een geheel nieuw parcours is komende zondag de 26ste editie van de TVH Run Bike Run Hilversum. De organisatie en de deelnemers hebben namelijk afscheid moeten nemen van de oude vertrouwde locatie rondom Anna's Hoeve. Dit vanwege de herinrichting en het daarbij horende HOV- project.

De nieuwe locatie is daarom bij Restaurant Robert. De start en finish zijn op het parkeerterrein van het restaurant, het loopparcours voert de deelnemers over de bospaden door Spanderswoud en
het fietsparcours gaat gedeeltelijk door de wijk Trompenberg. De afstanden: 6.5 kilometer lopen - 19.4 kilometer fietsen en 2.5 kilometer lopen. Speciaal voor deze eerste editie op het nieuwe parcours is een aparte startserie voor vrouwen opgenomen.

Er zijn wederom drie series. Om 8.30 uur start de masters mannen (vanaf 40 jaar), om 10.30 uur de vrouwen (alle leeftijden vanaf 14 jaar) en om 12.30 uur de junioren/senioren mannen (14-39 jaar). Een deelnemerslijst is op de wedstrijddag beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.tvhrunbikerun.nl.


Tergooi doet deuren open

hilversum Een gipsverband laten aanleggen, 'sliim wegzuigen' op de Intensive Care of een kijkje nemen op de verschillende afdelingen, zoals het Centraal Bacteriologisch en Serologisch Laboratorium of de Diagnosestudio.

Het kan allemaal komende zaterdag tijdens de open dag in Tergooi. Beide vestigingen - in Hilversum en Blaricum - zijn van 10.00 tot 15.00 uur open. De hierboven genoemde voorbeelden zijn in Hilversum. Daar is ook (in de Wesselzaal) een live operatie knieprothese: om 11.00 en 13.30 uur. Een hele operatie duurt anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vrij in- en uitlopen. Er zijn 120 stoelen beschikbaar. Kinderen kunnen de beelden als schokkend ervaren.
Zij kunnen misschien beter terecht bij de poppendokter. Die zit klaar voor alle kinderen die hun pop of knuffel eens goed willen laten onderzoeken door een 'echte' dokter.
Wie meer wil weten over de nieuwbouwplannen op Monnikenberg kan in de Diagnosestudio een kijkje nemen.