Victoria miste opnieuw een periodetitel.
Victoria miste opnieuw een periodetitel. Archieffoto: Bastiaan Miché

Forse tegenvaller Victoria

HILVERSUM Victoria incasseerde afgelopen zaterdag in de tweede klasse B van het zaterdagvoetbal opnieuw een forse tegenslag. De Hilversummers hadden een kans voor open doel op de tweede periodetitel, maar de 0-0 op eigen veld tegen De Bilt was onvoldoende.

Vanaf de start van de competitie speelt de formatie van trainer Stijn van 't Hooft de sterren van de hemel en laat het zien niet voor niets koploper te zijn. Echter, op het cruciale moment laat Victoria - nog wel altijd koploper - het afweten. Vorig jaar november ging het in de laatste wedstrijd voor de eerste periode ook al mis, toen thuis tegen JSV Nieuwegein.
"Ook dit is weer een forse tegenvaller", aldus Van 't Hooft. "We hebben in totaal vier kansen gehad voor een periodetitel en weten het niet over de streep te trekken. Kennelijk blokkeert er iets in het team. Als je een periodetitel hebt, is de druk eraf omdat je toch voor promotie gaat spelen. De realiteit is dat we de laatste weken moeilijk voetballen. De vorm van het begin van het seizoen is er niet meer."

Victoria had zaterdag in de eerste helft nog wel kansen op een treffer. Maar toen in de tweede helft Roman Rahmani veld het veld uit moest, ging het een stuk moeizamer. Van 't Hooft: "We moeten nu voor het kampioenschap gaan en dat wordt nog knap lastig."

Overigens voeren de Hilversummers na 17 wedstrijden (van de 26 in totaal) met 35 punten nog wel altijd de ranglijst aan. Geinoord Nieuwegein volgt op twee punten, Almere op vier. Komende zaterdag speelt Victoria tegen middenmoter JSV Nieuwegein.
Loosdrecht bezet in diezelfde afdeling de tiende plaats. De ploeg van trainer Roy Versluis won het degradatieduel tegen het Soester VVZ'49 met maar liefst 8-0.