Bondgenotenoverleg

hilversum 'Veiligheid creƫer je samen', is vanavond - donderdag 15 maart - het gespreksonderwerp van het Bondgenotenoverleg. Politieke partijen, christenen, moslims, buurtwerkers, politiemensen en bewoners praten hierover in De Schaapskooi, het gebouw naast de Sint Vituskerk op het Emmaplein.

Tussen 20.00 en 22.30 uur praten de aanwezigen met elkaar over het thema. Het is geen debat, maar een uitwisseling van gedachten. Met elkaar wordt besproken hoe de Hilversummers veilig en goed kunnen samenleven.
Het Bondgenotenoverleg is ontstaan na de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs in januari 2015. Sindsdien zijn er op initiatief van de gemeente regelmatig gesprekken gevoerd over actuele zaken rond veiligheid. Tijdens deze ontmoetingen kwam het thema samenleven en met name het aspect van integratie geregeld ter sprake. Dat is de aanleiding om hier eens dieper op in te gaan met een breder gezelschap.
De gemeenschappen van de PKN, De Kapel, de Sint Vitus, het Apostolisch Genootschap en D66-raadslid Anne S. de Jong hebben deze bijeenkomst voorbereid.