Nike blijft, opknapbeurt Arenapark

hilversum De mededeling dat Nike blijft en zelfs gaat uitbreiden in Hilversum is voor de gemeente het startpunt om het plan voor het Arenapark 2.0 van de plank te halen. Er is al geld beschikbaar om het bedrijventerrein en de directe omgeving aantrekkelijker te maken, zo geven wethouders Floris Voorink en Wimar Jaeger aan.

"We kunnen nu verder met het Arenapark. Nike is een dusdanige grote partij dat je wacht met de uitvoering van de plannen", aldus Jaeger. "Nu gaan we met Nike en andere partijen handen en voeten geven aan het plan."

Op de korte termijn willen de wethouders zaken in de openbare ruimte aanpakken, zoals het openbaar groen en de verlichting, het vervangen van de bestrating die in eerste instantie is neergelegd en meer fietsstallingen creƫren. Daarmee moet het dagelijkse comfort op het park een impuls krijgen. In de begroting van 2017 en 2018 is al rekening gehouden met een opknapbeurt. Daar zijn respectievelijk 4,5 en 1,5 ton voor weggelegd.

Projecten van de langere adem zijn het realiseren van een parkeren-en-reizenvoorziening, parkeeroplossingen vinden op het Arenapark zelf en ook de perrons van station Hilversum Sportpark tegenover elkaar krijgen (aan de kant van het Arenapark). "Daardoor moet het hier nog aantrekkelijker worden", aldus Voorink.

5