Maandag werd een tuinmuur doorboord.
Maandag werd een tuinmuur doorboord. Foto: ChristenUnie

Vragen over veiligheid bij Hunkemöller

HILVERSUM Dat bh-gigant Hunkemöller volgend jaar vertrekt van de Liebergerweg betekent niet dat de verkeersoverlast verdwenen is. Bewoners hebben nog altijd dagelijks te maken met vrachtverkeer voor hun deur. Afgelopen week ging dat bijna fout. De ChristenUnie heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Maandag raakte een geparkeerd staande vrachtwagen op drift bij het laad-en-losdock. De aanhanger heeft de woningen die tegenover het distributiecentrum staan, niet geraakt. Wel is een tuinmuur doorboord. Het voertuig kwam tot stilstand in de verhoogde tuingrond. "Wij vinden dat de overlast ook tijdens de periode dat Hunkemöller nog aan de Liebergerweg is gevestigd beperkt moet worden én willen uiteraard garanties voor de veiligheid van de omwonenden", zo meldt scheidend fractievoorzitter Jan de Wit.

De partij stelt dat de verhuizing van het distributiecentrum naar een andere locatie nog weleens langer op zich kan laten wachten dan ergens volgend jaar. Vorige maand kondigde Hunkemöller de verhuizing aan, omdat het huidige distributiecentrum te klein is. Dat zal het einde van veel verkeersellende betekenen in de wijk. Maar tot die tijd moet de situatie daar veilig zijn voor iedereen. Daarom vraagt de CU aan het college welke maatregelen zij gaat nemen om de veiligheid te waarborgen en wanneer de gemeente actie onderneemt.
Een idee is om een vrachtwagenkerende afscheiding te realiseren. Dat oppert de ChristenUnie als idee. Dat zou dan de omwonenden beter beschermen tegen schade en letsel, mocht zo'n situatie als maandag zich nog eens voordoen.