Temperatuur stijgend naar normale waarden

Met een ijzig laatste weekeinde heeft de astronomische winter vaarwel gezwaaid. De lente begon officieel dinsdag. Het was zonnig bij 7 graden. Daarna komt het weer van tijd tot tijd onder invloed van uitlopers van Atlantische depressies. De stroming wordt zuidwestelijk. Het wordt licht wisselvallig en de temperatuur stijgt naar normale waarden voor eind maart.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het goeddeels droog. Er is veel bewolking met soms enkele streepjes zon. Het wordt 8 graden bij een matige zuidenwind. In het weekeinde is het afwisselend bewolkt met soms ruimte voor zonneschijn. Het droge weer overheerst, maar het blijft niet geheel droog. In de nacht daalt het kwik naar 3 graden, overdag oplopend naar 10 à 11 graden. Dat is gelijk aan het langjarig gemiddelde voor eind maart. Er waait een matige wind tussen zuid en west.

Trend na het weekeinde

Het weerbeeld voor maandag is een mix van wolken, zon en kans op een bui. Vanaf dinsdag bepaalt een actieve oceaandepressie het weer. De kans op regen neemt toe. Overdag wordt het circa 8 graden. Het wisselvallige weer houdt waarschijnlijk tot in het paasweekeinde aan.

Weetje

De staart van maart is zo lang als de maand zelf. Maart wordt lentemaand genoemd, maar sluit vaak meer bij de winter aan. Afgelopen zaterdag 17 maart was het met een maximum van -0.3 graden recordkoud voor half maart. Ook zondag 18 maart was met +1 graad extreem koud. In contrast daarmee werd het op 17 en 18 maart 1990 met 21 graden juist recordvroeg warm.