Internationaal jeugdtoernooi bij rugbyclub

hilversum Het internationale jeugdtoernooi van Rugbyclub Hilversum staat in Europa hoog aangeschreven. Dat bewijst het aantal van ruim negentig deelnemende teams aan het jaarlijkse evenement op sportpark Berestein op zondag 1 april.

Naast de deelname van Nederlandse topclubs komen de spelers vooral uit Engeland en Schotland. Daarnaast zijn er ploegen uit Duitsland, Ierland en Belgiƫ. De eerste wedstrijden op eerste paasdag beginnen om 10.00 uur en de finales in de verschillende leeftijdsklassen om 16.00 uur. Het toernooi is voor jongens en meisjes die belangstelling hebben om te gaan rugbyen een goede gelegenheid om een indruk te krijgen van deze sport.
De organisatie heeft de concessie gedaan om het Engelse systeem van leeftijdsindeling te hanteren. Daar worden de spelers per leeftijdsjaar ingedeeld, terwijl in Nederland een leeftijdscategorie bestaat uit twee geboortejaren. "Dat hebben we gedaan om de wedstrijden eerlijker te laten verlopen en discussies met de Engelsen te voorkomen", aldus organisator Arno Bohm.

Dat betekent dat er elf leeftijdsklassen zijn die ieder hun eigen toernooi spelen. De jongsten zijn onder 8 en de oudste groep onder 18 jaar. Over de hele dag zijn er ongeveer 200 wedstrijden, waarvoor 40 scheidsrechters nodig zijn. Daarnaast zijn ruim 100 vrijwilligers de hele dag in touw om het geheel in goede banen te leiden. De twee velden en het clubhuis van Rugbyclub Hilversum zijn niet toereikend voor zo'n groot evenementen. Daarom stellen buren Altius, 't Gooi en Olympia hun velden beschikbaar.


Film en debat in Filmtheater

HILVERSUM In het kader van 'Movies that Matter On Tour' (film en debat) verzorgt Amnesty Hilversum in samenwerking met Filmtheater Hilversum elke tweede dinsdag van de maand een bijzondere film of documentaire.

Op dinsdagavond 10 april is de speelfilm 'Beauty and the Dogs' van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania te zien. Deze begint in het Filmtheater om 20.15 uur. Aansluitend is er nog een zaalgesprek. Vooraf reserveren is het advies en kan via 035-6235466. Kijk voor meer informatie op www.hilversum.amnesty.nl.