FC Hilversum dicteerde met name in de tweede helft de wedstrijd.
FC Hilversum dicteerde met name in de tweede helft de wedstrijd. Foto: Bob Awick

Zonder Bonsink beleeft FC Hilversum op hobbelig veld AH'78 een topdag

hilversum FC Hilversum blijft een onvoorspelbare ploeg. De ene keer voetballen de mannen van Karel Bonsink de sterren van de hemel en een week later als een natte krant. Afgelopen zaterdag was het weer een topdag; bij AH in Huizen werd met 5-0 gewonnen.

Hilversum-coach Richard Lensen, die de zieke Bonsink verving, oordeelde na afloop dat deze zege op een goed moment kwam: "Vooral om druk te houden op de concurrentie. We gaan voor het hoogst haalbare; dat blijft nog steeds onze doelstelling. In de top van de 3e klasse C kan iedereen van iedereen winnen, maar ook verliezen. Met de inhaalwedstrijd tegen De Meer hebben we nog acht wedstrijden te gaan, oftewel 24 punten."
Het duel tussen het thuisspelende AH en Hilversum was alleen in het eerste half uur een echte wedstrijd. Beide ploegen deden op het hobbelige veld van de thuisploeg niet voor elkaar onder. Ook na de 0-2, beide goals gescoord door Dave Huijmans, kon het nog alle kanten op. Het eerste doelpunt van Hilversum was een 'frommeltje' door een ongelukkig moment in de Huizer verdediging en de tweede een schitterend ingeschoten gekrulde vrije trap over het muurtje. Het breekpunt kwam kort daarop. Een onbesuisde actie van AH-aanvoerder Berwout Tonnen was goed voor een rode kaart. Het gevolg was dat Hilversum vanaf dat moment de wedstrijd dicteerde en AH achter de feiten aan liep.
"Na die rode kaart was het voor ons makkelijk voetballen",vervolgt Lensen, die zijn ploeg dankzij Jerraymell van der Pol voor de rust op 3-0 zag komen. Na de thee scoorden Rosco Cyrus en Tonnie Cusell. "Op dit veld moet je niet altijd mooi willen voetballen. Nadat we met een man meer speelden konden we makkelijk een linie overslaan. De bal vanuit de defensie direct naar de aanval spelen: dan moet de tegenstander veel loopwerk verrichten. De tweede helft hebben we rustig uit kunnen spelen."
Ondanks het heerlijke voetbalweer stond het gezicht van AH-trainer Daan Hidden na het laatste fluitsignaal op onweer. Hij had even tijd nodig om de niet eens geflatteerde uitslag te verwerken: "Deze wedstrijd symboliseert ons hele seizoen: te wisselvallig. Dit was gewoon heel slecht en wat me vooral verontrust is de mentale weerbaarheid van de groep. Als het even niet loopt is er niemand die de schouders eronder zet en wat extra's doet. Als dan de aanvoerder wat extra gif in de ploeg wil doen, wordt hij met een rode kaart van het veld gestuurd. Zelfs na de 2-0 voor Hilversum had ik er nog alle vertrouwen in dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. In plaats van dat, nadat we met tien man speelden, de spelers elkaar beter probeerden te maken, werd het alleen maar slechter."