Op zoek naar paaseieren in het Pinetum.
Op zoek naar paaseieren in het Pinetum. Foto: Pinetum

donderdag 29 maart

Music around the Fireplace

de Smederij 20:30 uur

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

vrijdag 30 maart

'The Crucifixion'

Diependaalse kerk 19.30 uur

'The Crucifixion' in de Goede Vrijdagdienst in de Diependaalsekerk, Hilversum. Tenor: Sander de Jong, bariton: Pim Philipse, koor: vocaal ensemble Voices uit Bussum, organist: Wybe Kooijmans, voorganger: ds. Elsbeth Gruteke.

zaterdag 31 maart

'Jezus volgen naar paasfeest'

Christelijk Spiritueel Centrum 13.00 uur

Welke wegen loop jij? Wil je jouw levenspad verbinden aan de weg van Jezus? Wil je in deze tijd tot aan Pasen tijd nemen om je voor te bereiden? Kom en wandel op stille zaterdag met ons mee! Aanmelden: info@christelijkspiritueelcentrum.nl, kosten: 15 euro.

Expositie Paradiso-posters en platenbeurs

Grafisch Atelier Hilversum 10.00 uur

Het Grafisch Atelier Hilversum bestaat samen met het Amsterdamse poppodium 50 jaar. Tijd voor een samenwerking en wel in de vorm van een tentoonstelling van Paradiso-posters tijdens een platenbeurs op het GAH op zaterdag 31 maart van 10.00-16.00 uur. Om 14.00 uur is er een optreden van The Drip Dry Man.

Groeneboekenmarkt

Kas&co 10.30 uur

Doe inspiratie op voor het nieuwe tuinseizoen op onze groeneboekenmarkt. Tweedehandsboeken op het gebied van (moes)tuinieren, koken en natuur. Met rond 15.30 uur een zonnig akoestisch optreden.

zondag 1 april

'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen'

Theater Gooiland 15.00 uur

'De waanzinnige boomhut' is een razend populaire kinderboekenreeks. Natuurlijk moest daar een theatervoorstelling van gemaakt worden. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan?

Expositie foto's en beelden

Regenboogkerk

Expositie van verstilde foto's van Hazel Ling en klassiek-moderne beelden in klei en brons van Hetty Kok. De tentoonstelling loopt tot en met 3 april 2018. Openingstijden zijn zondag van 11.15 - 12.30 uur en dinsdag van 10.00 - 12.00 uur.

maandag 2 april

Paaseieren zoeken

Pinetum 12.00 uur

Voor kleine kinderen is dit de dag om in de botanische tuin Pinetum Blijdenstein paaseieren te zoeken. De paashazen zijn aanwezig. De kinderen zoeken een mand vol met eieren, leveren die in en krijgen dan een lekkernij. Wel je ouders of familie meenemen, want je mag niet alleen de tuin in. De tuin sluit om 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.pinetum.nl.

Hemelse Geuren

Christelijk Spiritueel Centrum 14.00 uur

Ervaringslezing over de geuren uit de Bijbel: mirre, frankincense (wierook) en nardus. Mooie verhalen, mooie betekenissen en helende eigenschappen. Toen en nu! In de week voor Pasen extra aandacht voor nardusolie en mirre. Aanmelden: info@christelijkspiritueelcentrum.nl, kosten: € 9,95.

zaterdag 7 april

Architectuurwandeling Omroephistorie en Gooise villa's

Dudok Architectuur Centrum 14.00 uur

Een bijzondere wandeling door de wijk Trompenberg, die zowel omroephistotie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over een van de mooiste villaparken en het ontstaan van spraakmakende omroepgebouwen.

zaterdag 7 april en zondag 8 april

KiKa verkoopexpositie 7 en 8 april

BarbieKeramiek 11.00 uur

Van 11.00-17.00 uur exposeert de kleigroep van BarbieKeramiek recent keramisch werk. T.b.v. het KiKa-fonds wordt een grote verscheidenheid van aantrekkelijke kleinere objecten aangeboden. U bent van harte welkom. Locatie: Krekelmeent 126, 1218 EG Hilversumse Meent.

zondag 8 april

Universele eredienst

Soeficentrum Hilversum 11.00 uur

U bent van harte uitgenodigd op Oude Enghweg 19 om te komen luisteren naar de toespraak van Rama Lieftink met het onderwerp: 'De kracht van onze schepping'. Een toepasselijk onderwerp voor deze tijd van het jaar.

Stadsverlichting

't Luye Gat 19.45 uur

Iedere 2e zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013

woensdag 11 april

'Schrijven helpt'

Viore 13.00 uur

Viore biedt voor mensen die leven met kanker het programma 'Schrijven helpt' aan. U wordt begeleid in het schrijven van uw levensverhaal en het duidelijk maken van uw kijk op het leven. Het gaat om het leren ontdekken wat voor u belangrijk is.