Bij de tweede editie in 2015 deed Café Cartouche nog mee.
Bij de tweede editie in 2015 deed Café Cartouche nog mee. Archieffoto: Bastiaan Miché

Paasfestival moet centrum maandag doen bruisen

In plaats van het geijkte paasuitje hopen de centrumondernemers met een aantrekkelijk programma maandag bezoekers te trekken met het Paasfestival.

hilversum Wat te doen op tweede paasdag? Standaard staan de media te wachten bij de woonboulevards, want dat blijkt hét uitje te zijn op deze vrije maandag. In Hilversum staat sinds 2014 het Paasfestival op het programma met de bedoeling het publiek naar het centrum te krijgen met extra activiteiten en veel muziek. Zo ook tijdens de 2018-editie.

Zondag 1 april zijn de winkels in verband met de eerste paasdag dicht, maar maandag 2 april gooien veel ondernemers de deuren van hun onderneming weer open van 12.00 tot 17.00 uur en is er een braderie. Daarnaast doen elf ondernemers mee aan het Paasfestival in het centrum van Hilversum. Naast shoppen kunnen de bezoekers genieten van paasbrunches, kunnen liefhebbers meedoen aan de wedstrijd paashazen zoeken en lekker luisteren naar of swingen op livemuziek.

Zo zijn er tussen 11.00 en 15.00 uur bij de Helden van Hilversum verschillende activiteiten voor kinderen. Bij Flinders is er eveneens een brunch met een paasrace voor de kleintjes. Bij Mout kunnen de kinderen knutselen en zich laten schminken. Bij Rex, Luno Kitchen en Bagels & Beans is er een paasbrunch. Wie muzikale optredens wil bijwonen kan maandagmiddag kiezen uit diverse horecagelegenheden, zoals De Barbier, The Skiff, Vida, Soulkitchen Café en Café 035.
De nieuwe organisatie Hilversum Marketing verzorgt het Paasfestival. Dat gebeurt in samenwerking met ondernemers en de Stichting Centrum Hilversum. Het doel is om meer bezoekers naar Hilversum te trekken, die daar vervolgens langer en vaker terugkomen. Meer informatie is te vinden op www.livehilversum.nl.