Foto uit de tentoonstelling.
Foto uit de tentoonstelling. Foto: Ruben Terlouw

Fotografische reis van Ruben Terlou te zien in Museum Hilversum

Ruben Terlou brengt met 'Dwars door China' het hedendaagse China in beeld. De tentoonstelling is vanaf zaterdag in het museum te zien.

hilversum China kent naast futuristische miljoenensteden ook bijzonder historisch erfgoed en eeuwenoude tradities. Een land met veel vergezichten en culturen, maar ook een land dat snel verandert.

Terlou, die onlangs nog veel lof oogstte met zijn tv-documentaireserie 'Door het hart van China', legde het land ook met zijn fotocamera vast. "Ik wil in de tentoonstelling 'Dwars door China', met beelden waarin de mens centraal staat, een indruk geven van de ontwikkelingen in het China van nu", aldus Terlou.
Hij benadert China op een persoonlijke manier, hij spreekt de Chinese taal en is nieuwsgierig naar wat de Chinezen denken, voelen en beleven. Zijn artistieke talent schuilt volgens museumdirecteur Stef van Breugel in zijn vermogen door te dringen tot de kern. "Hij heeft een eigen stijl van fotograferen. Hij zoekt in zijn fotografie naar tableaus van mensen en landschappen die zijn te vergelijken met filmscènes. Soms als in een schouwspel om ons de ontwikkeling te laten zien en andere keren brengt hij zijn camera dicht bij de mensen."
Naast de nog niet eerder getoonde beelden van Terlou zijn in de projectzaal van het museum de video's 'De Massage is het Medium' en 'Een Oproep' van de Chinese kunstenaar Yin Aiwen te zien: twee korte films over een brief aan een onmogelijke liefde en een massage-ervaring.

Foto uit de tentoonstelling.
Ruben Terlou.