Hans Haselager: veel voor elkaar gekregen
Hans Haselager: veel voor elkaar gekregen Foto's: Bastiaan Miché

Lintje bij afscheid van lokale politiek

hilversum Bij hun afscheid van de Hilversumse politiek hebben woensdagavond Hans Haselager van de PvdA, Anja Wijnands van het CDA en Joost van Gilse van de VVD een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. De drie raadsleden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Raadsleden die minimaal twaalf jaar lid zijn van de gemeenteraad komen bij hun afscheid in aanmerking voor een lintje. In dat opzicht had Haselager twaalf jaar terug al kunnen stoppen. Hij is maar liefst 24 jaar onafgebroken raadslid namens de PvdA geweest. "Gedurende deze 24 jaar heeft Hans veel meegemaakt", sprak burgemeester Pieter Broertjes woensdagavond. "Hij heeft ook veel voor elkaar gekregen, zoals het behoud van het ziekenhuis voor Hilversum, de komst van een mooi zorgpark Monnikenberg, de bouw van Beeld en Geluid en de komst van het crematorium. Als kers op de taart werd Hans afgelopen jaar gekozen tot Politicus van het Jaar, een welverdiende oeuvreprijs voor zijn politieke loopbaan."
Anja Wijnands was zestien jaar raadslid: acht jaar namens Leefbaar Hilversum en acht jaar namens het CDA. Broertjes: "Dan heb je een belangrijk deel van je leven ten dienste gesteld van het openbaar bestuur. Dat verdient openlijke waardering."
Joost van Gilse was twaalf jaar raadslid namens de VVD. De liberaal wil volgend jaar de overstap maken van de lokale politiek naar de provincie. Broertjes: "Mij zullen ze er bij de VVD niet naar vragen, maar als ze dat zouden doen, zou ik hem zeker aanbevelen."

Anja Wijnands was raadslid namens Leefbaar en het CDA.
Joost van Gilde wil van Hilversum naar Haarlem.