Jongen van 3 aangereden in Hilversum

HILVERSUM Een 3-jarig jongetje is maandagavond aangereden op de Van Dijkstraat in Hilversum. De bestuurder van de auto reed door en het slachtoffertje bleef gewond achter. Inmiddels is hij weer thuis.

Het incident vond plaats rond 18.45 uur. De jongen is met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De politie deed vervolgens via Burgernet een getuigenoproep: met succes. Een deelnemer had de auto geparkeerd zien staan.
Diezelfde avond werd een 20-jarige Bussumer aangehouden. Het jongetje is dinsdag na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis en is weer thuis.


Uitbreiding van betaald parkeerzone

HILVERSUM Het betaaldparkeergebied in de Havenstraatbuurt West (Vaartweg, Taludweg onder andere) breidt zich verder uit. Ook in de Couperusweg moet de automobilist vanaf 1 april betalen.

Bewoners van de weg hadden bij de gemeente een verzoek ingediend om het betaald parkeren in hun gebied uit te breiden. Uit de enquĂȘte die de gemeente aan alle bewoners voorlegde, bleek dat iedereen die reageerde voor betaald parkeren is. De reden is om de parkeerdruk in de straat te verminderen en daarnaast zijn in de omliggende straten ook al betaald parkeren ingevoerd. Dinsdag is de straat definitief aan het betaaldparkeergebied toegevoegd.