Licht wisselvallig, temperatuur iets aan de lage kant

Na een regenachtige woensdag worden de neerslagkansen vanaf donderdag kleiner. Een volgend lagedrukgebied koerst ten zuiden van ons land langs. Boven onze omgeving bouwt zich een gebied van hoge luchtdruk op. De neerslagkans is daardoor niet bijzonder groot. De temperatuur schommelt enkele graden onder het langjarig gemiddelde van 11 à 12 graden.

Het paasweekeinde

Vrijdag is het wisselend bewolkt met nu en dan zon en kans op een bui. Het wordt 12 graden bij een matige zuidoostenwind. Ook zaterdag schijnt de zon af en toe met mogelijk nog een bui. Het paasweekeinde verloopt meest droog met zon en wolkenvelden. Later op tweede paasdag volgt meer bewolking. In de avond is er kans op regen. In de nacht vriest het licht (-2 graden). Overdag wordt het 8 à 10 graden. Er waait een meest matige wind, eerst noord, later zuidoost.

Trend na het paasweekeinde

Onder invloed van een volgend lagedruksysteem ten westen van Ierland wordt de stroming zuidwestelijk. Daarmee dringt zachte oceaanlucht tot onze omgeving door. Er zijn eerst maxima tot 13 à 14 graden haalbaar. Het is wisselvallig met soms regen en nu en dan zon.

Weetje

Het weer met Pasen verschilt. Dat komt overeen met het grillige karakter van het lenteweer. De kans is het grootst dat de temperatuur met Pasen tussen 10 en 15 graden ligt. Pasen 2013 was ijzig koud met 's nachts tot -5 graden. In 2008 kregen we een witte Pasen. In 2016 trok op tweede paasdag een storm over het land. Pasen 2011 was met 26 graden recordwarm.